Trein

Merel Goossens 6 nov 2017

Wat een bijzondere dag is het weer, vindt u niet? Een ‘schone’ dag waarop we weer nieuwe dingen kunnen ontdekken, leren en ervaren. Een dag waarop alles mogelijk is. Een dag waarop wij allemaal het verschil kunnen zijn en iets kunnen veranderen. Ik ben van mening dat er altijd verandering nodig is. Als u wilt dat er iets veranderd moet worden, begint het bij uzelf. Geloof in wat u vindt dat anders moet. Mijn eigen advies heb ik opgevolgd en daarbij heb ik volgende voor u samengevat. Een verhaal over iets wat een metamorfose nodig heeft. Iets wat die ‘schone’ dag nog mooier kan maken.

Op maandag, dinsdag en woensdag zit ik ‘s ochtends vroeg in de trein naar Den Haag Centraal. Een overvolle trein richting een grote stad. Wat zie ik? Een coupe vol met chagrijnige, muziek luisterende, koffiedrinkende, krant lezende, Facebook checkende reizigers. Zo veel mensen bij elkaar en niemand praat met elkaar. Ja, de mensen die elkaar kennen natuurlijk. Overigens ergeren niet pratende mensen zich hier dan weer aan. Dan zie ik gewoon aan die gezichten: moet dat nou zo hard? Waar is die tijd heen dat je gewoon een praatje met elkaar maakte? Kan dat niet meer? Is dit passé? Daarnaast word ik erg somber van al die strakke gezichten die allemaal geen zin hebben in deze dag. Net zoals nu, kijk eens om u heen, de meesten kijken strak voor zich uit.
Echt niet iedereen doet dit. Er is een kleine groep reizigers die wel contact zoekt. Ik ben zelf ook een van die reizigers en ik krijg er veel energie van.
Na tien minuten is het fijn dat ik er weer uit mag, want ik word er niet vrolijker van. Ik vind dit zo jammer en denk dat dit leuker kan. Hopelijk loopt u de volgende keer met een glimlach de trein in. Begin de dag met een lach. Te cliché? U doet het er maar mee.
Ook is het fijn om elkaar wakker te schudden in de ochtend. U hoeft echt niet uw hele levensverhaal te gaan vertellen, gewoon iets kleins, dit kan uw dag al beter laten beginnen. Gelooft u me niet? I dare u.

Het is weer een prachtige dag! Laten we er met zijn allen iets moois van maken. Spreek daarbij ook een keer je buurman of buurvrouw aan in de trein. Het zal u verrassen. Fijne reis en een prettige dag (met een grote glimlach) gewenst.