De date van de toekomst

- Marvin 5 okt 2017

Vrouwen vinden geen leuke mannen via online dating. Het oordeel is hard: online dating is onbevredigend, contraproductief. Mogelijke matches manipuleren en bedriegen en de connecties zijn oppervlakkiger dan ooit. Vergeten wat daten is; vergeten wat vrouwen willen. Vrouwen willen spanning voelen, verrast worden, in vervoering worden gebracht.

De oplossing? Teruggrijpen op een onderschatte klassieker: de blind date. Zeg wat je wilt maar het is eerlijk en helder in zijn opzet: direct een afspraak inplannen voor (en door) mensen die elkaar nog niet hebben ontmoet. Geen bullshit.

De blind date verdient wel een opfrisbeurt. Ik presenteer: de tien minuten-regel. Gekozen setting: je doet drankjes met je date in een koffiebar. Na tien minuten beland je op een kruispunt. Mannen en vrouwen – zeker vrouwen – kunnen na tien minuten hun gevoelens en kansen inschatten. Vrouwen voelen instinctief aan of ze een man willen trouwen, uitlachen of doodschieten.

Je bepaalt of er een connectie is, of het klikt. Ja? Zet de date voort. De date kan zo maar uitmonden in een nacht met passievolle, mind-blowing seks. Nee? Bedank elkaar voor de vrijgemaakte tijd en neem afscheid.

Komt dit je voor als extreem of harteloos? Op Tinder wordt een mogelijke match met de snelheid van 1 persoon per seconde naar links geswipet. De tien minuten-regel geeft de date een échte kans om zijn of haar meerwaarde te bewijzen. Het zal de blind date revolutionaliseren. Daten is weer verrassend, spannend, enerverend.

Gisteren reisde ik naar Rotterdam. Het entertainment van de avond was gearrangeerd door vrienden. Hierop volgt een dateverslag.

Ik baande me een weg naar de bar, waarboven de geur van zoet fruit en alcohol hing als een praatwolk. Ik nam plaats op een kruk.

“Hoeveel tijd hebben we?” vroeg ik.
“De hele nacht,” zei ze.
“Wat heeft jouw voorkeur?”
“The boyfriend experience.”
“Is er nog iets waarmee ik rekening moet houden?”
“Nee. Je hoeft niet voorzichtig te zijn.”
Ik veerde op van mijn kruk en legde mijn hand op haar bovenbeen.
“Er is nu geen weg meer terug. Hier zullen consequenties uit voortvloeien. Ben je bereid die te dragen?”
“Ik ben daartoe bereid.”
Ik drukte een wit pasje in haar hand.
“Ik zie je over tien minuten op de kamer.”

Ze kwam me voor als een vrouw die mijn diepste gevoelens kan beroeren als een lepel die door een kop latte macchiato roert. Hoewel de avond nog jong en onbestemd was, wist ik zeker dat mijn leven door deze blind date onherroepelijk zou veranderen.