Europa: ingrijpende achterkamertjes resolutie 1743

Freec01 10 jul 2017

Een Europese belasting en een Europees leger komen eraan. Onwetendheid teistert ons. Zo heeft bijna geen Europeaan ooit gehoord van de ‘achterkamertjesresolutie 1743’, waarmee in Europa de islam versterkt én de islamisering versneld wordt. De islam krijgt daarin een speciale status aangemeten waarmee moslims alle ruimte en middelen krijgen om met hun religie, cultuur en tradities Europa diepgaand om te vormen. DEZE RESOLUTIE IS OFFICIEEL BEKRACHTIGD EN NATIONALE REGERINGEN MAKEN DAAR BELEID OP.
“Na lezing kunt u vreemdsoortige overheidsbeslissingen eensklaps ‘plaatsen’”, stelt mr. Cees Freeke. Bij lezing zult u denken: ‘is dat nou wel zo?’.
‘Alertgroepen’ vat de resolutie samen: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims. Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt. De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting. Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
De islam is een religie van vrede. Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden. Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden. Islamofobie moet uitgeroeid worden.
Boerka’s mogen niet verboden worden. Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert. De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten. De burgemeester Marcouch krijgt nu reliëf.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Europa: ingrijpende achterkamertjes resolutie 1743
Sluiten