Erger dan een slechte beslissing

Jordi Valies 30 jun 2017

Weet je waarom 95% van de mensen die op dit moment buiten op straat lopen nooit genoeg krijgen van alles? En waarom ze zich zo verloren en verward voelen, constant zoekende naar antwoorden op de vraag: ‘Waarom?’

Nou, het antwoord is vrij simpel…

"Most people will lose more to indecision than they will to a bad decision." -Andrew Carnegie

Dit is niet alleen de waarheid, maar ook de nummer één reden waarom mensen zo onsuccesvol zijn in hun leven. Zelfs de onsuccesvolle mensen onder ons die zich bewust zijn van dit principe blijven overtuigd van het feit hoe belangrijk keuzes zijn en hoe verzwakkend besluiteloosheid kan werken.

Laat me je het volgende vragen…

Stel, iemand zou jou vragen of je de volgende 20 jaar van je leven zou willen overslaan. Hoelang zou jij dan over die vraag nadenken?

Misschien kent u wel het verhaal achter Andrew Carnegie, hij was een Amerikaans staalmagnaat en filantroop van Schotse afkomst. Hij wordt beschouwd als ‘s werelds eerste miljonair en is bekend vanwege zijn bijdrage aan de Carnegie Hall in New York en de bouw van het Haagse Vredespaleis.

Op een dag riep Carnegie een jong-verslaggever op kantoor, Napoleon Hill, en vroeg hem of hij 20 jaar van zijn leven wilde weiden aan het interviewen van de rijkste mensen ter wereld om zo het geheim achter rijkdom, succes en geluk te ontrafelen om het vervolgens te delen met de wereld.

Maar wist je ook dat Andrew Carnegie op die dag stiekem een stopwatch onder zijn bureau verborgen hield? Hij gaf daarbij Napoleon Hill maar liefst 60 seconden om die vraag te beantwoorden voordat het aanbod zou verlopen. Carnegie wist wel dat succesvolle mensen snel beslissingen namen. Maar Carnegie dacht dat Hill de verkeerde man was omdat hij ergens wist dat Hill meer tijd nodig zou hebben. In tegenstelling, het duurde slechts 32 seconden voordat Napoleon Hill ja antwoorden, en door het gebrek aan onbeslistheid schreef hij het best verkochte boek dat verantwoordelijk is voor ongeveer een miljoen nieuwe miljonairs. Het boek "Think and Grow Rich", is tegenwoordig nog steeds te koop, ook in het Nederlands.

Napoleon Hill werd geboren in armoede in 1883, maar groeide op tot één van ‘s werelds meest vooraanstaande en gerespecteerde auteurs van alle tijden. Ooit begonnen als krantenverslaggever, werd hij een vertrouwelijk adviseur voor zaaklieden en politici. Hij heeft samengewerkt met mensen als Franklin D. Roosevelt, Mahatma Gandhi, Thomas Edison, Henry Ford en honderden andere wereldleiders.