Een andere manier van kijken naar fysieke klachten

Wat doe je als nek en schouderklachten na vele behandelingen bij een fysiotherapeut niet afdoende verholpen zijn? Je blijft jaren lang pijnklachten houden. Wil je dan niet verder kijken? Wat is het? Waar komt het vandaan? Die mogelijkheid is er!

In mijn praktijk kom ik veel situaties tegen waar overledenen, met bedoelingen om dierbaren te helpen, zich met hun emoties als boosheid of schuldgevoel hechten aan de mens. Als het geen dierbaren zijn, hechten zielen zich aan de mens met diezelfde thema’s; boosheid of schuldgevoel. Wat er dan gebeurt, is dat je je zwaar, moe of lusteloos voelt zonder dat je weet waar dat vandaan komt.

Een mooi voorbeeld is een dame met pijnklachten aan nek en schouders.Het voelt alsof er een zware last op de schouder rust. Ze neigt zelfs voorover te lopen. Zo zwaar is het. Door haar te begeleiden en te kijken wat daar zit, ervaart zij haar vader. Hij draagt een schuldgevoel opdat hij geen deel heeft kunnen zijn in het leven van zijn dochter. Zijn last is zo groot dat hij deze laat voelen door de dochter, de pijnklachten worden nog heviger en haast ondraagbaar tot het moment daar is dat de oorzaak gezien en gehoord wordt..

Hoe werkt dat dan?
Door in gesprek te gaan met deze ziel en uit te leggen dat hij vanuit het licht daadwerkelijk kan helpen. Maar niet op deze manier. We begeleiden hem uiteindelijk naar het licht, en meteen nemen de pijnklachten af. Deze zullen in de loop van tijd helemaal vervagen. Het blijft steeds weer een mooi en bijzondere moment als diegene loslaat, want de bedoeling van de ziel was goed, om te helpen, maar dat kan alleen vanuit het licht gebeuren. Dat begrijpen dus niet alle zielen en zij dwalen maar rond en worden zelfs lastige entiteiten. Ook de mens zelf begrijpt dit niet altijd. Totdat je het ervaren hebt, dan snap je het direct.

Het fenomeen hoog gevoelig wordt in deze tijd te pas en te onpas gebruikt. Ik kende dat woord niet toen ik worstelde met mijn gevoel. Ik voelde van alles, maakte van alles mee maar niemand sprak erover. Nu praat iedereen erover en heet het hoog gevoeligheid.

Contact maken met je lichaam en de pijnklacht zorgt ervoor dat je bewust wordt en ervaart wat er is.Je draagt als mens vele emoties (al dan niet van jou) met je mee.

Gevoelige mensen zouden mogen leren hoe je hiermee om kunt gaan. Wat voel je, wat ervaar je, is het van jou, en zo niet, van wie is het dan? Leren omgaan met jezelf en leren hoe je je daarin beschermt! De omgeving blijft hetzelfde, jij mag veranderen.