Burgemeester noemt het beestje bij zijn naam!

Freec01 5 jun 2017

“Ook over immigratie moeten we eerlijk nadenken. Solidariteit betekent niet: nog meer ongecontroleerd migratie. (…) Je kunt alleen maar vluchtelingen toelaten in een mate die Europese burgers accepteren. Ik vind wel dat we een voorbeeld aan Canada kunnen nemen en mensen moeten opnemen aan wie we als samenleving behoefte hebben. Canada maakt bijvoorbeeld op ambassades in het buitenland bekend dat er technici nodig zijn en dan kunnen mensen solliciteren. Zo schep je perspectief”, aldus de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PZC van 3 juni 2017).
De bron is onverdacht, niet de journalist Jan Hoedeman, die het interview met nog een journalist hield. Hoedeman beschuldigde destijds Hans Janmaat – die ook het beestje bij zijn naam noemde – ten onrechte van antisemitisme. Janmaat, zoon van een Jodin, won de rechtbankprocedure maar was intussen wel zijn zetels in de Kamer kwijt.
Aboutaleb noemt het beestje bij zijn naam: toelaten in de mate waarin Europese burgers dat accepteren. Hij mag dat; immers hij was zelf immigrant. Op regeringsniveau kijkt men echter het liefste weg. Op lokaal niveau is dit niet veel anders en dat met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht.
Demografie kent geen genade! In Nederland behoort van alle nuljarigen 34 procent tot een allochtoon huishouden. Onder jongeren is in 2012 een kwart allochtoon. Een forse stijging.
In 1996 was dit nog 19 procent. Multi-culti is mislukt, aldus Merkel.
Er zijn parallelle samenlevingen ontstaan. In zijn Burgermanifest oordeelde Guy Verhofstadt destijds dat de islam niet compatibel is met de rechtsstaat. Islam is vrede, op voorwaarde dat je je bekeert: AslimTaslam. Er komen flink migranten bij, ook nog via de partner- en gezinshereniging, verder emigreren er ook mensen uit maatschappelijk onvrede. Dit zijn trouwens wél beteropgeleiden.
In 2050 is één op de vijf EU-bewoners islamiet, luidt de voorspelling van het Migration Policy Institute. Straks gaan er meer Fransen naar de moskee dan naar de kerk.
Er gaan zo’n 2 miljoen van de 45 miljoen katholieke Fransen op zondag naar de kerk. Op vrijdag gaan er 1,9 miljoen naar de moskee. De laatste 10 jaar zijn er 2.000 moskeeën verspreid over Frankrijk gebouwd. Macron wil er nog meer. De Franse schrijver Renaud Camus noemt die ontwikkeling Le Grand Remplacement, de grote volksvervanging.
Als lokale volksvertegenwoordiger hebben raadsleden geografisch beperkte bevoegdheden, maar zij zijn niet gehouden met oogkleppen op besluiten te nemen.