Smelling the roses

Chris is gemotiveerde jongeman van 25. Hij heeft een vrouw, Maria en 2 kinderen, Mark en Liam.
Chris is een harde werker en doet er alles aan om alles te kunnen doen in zijn leven. En dat is het punt waar het verhaal begint.

Er was een koning “who could grant all wishes”. Dus Chris dacht, ik ga er eens heen. Ik ervaar veel stress. Chris gaat naar het kasteel en klopte op de deur. Een lakei deed open en zonder dat Chris wat kon zeggen, zei de lakei, je bent laat, hij verwachte je al. Chris was nu zenuwachtig en verward aangezien de koning niet kon weten dat hij zou komen.
Aangekomen bij de koning deed Chris zijn verhaal. De koning zuchtte en stond op. Chris, ik wil je wat laten zien. Ze liepen naar een deur die naar een immense tuin zou leiden. Dit is mijn rozentuin. Hier kom ik als ik wil genieten, moeilijke beslissingen moet maken en bij veel stress.
De koning riep de lakei en vroeg hem de wijn te halen. Chris, deze wijn is 120 jaar oud en bedoeld voor speciale gelegenheden zoals dit. Chris snapte het niet en voelde zich nog zenuwachtiger worden. De koning pakte een lepel en zei, deze lepel hou je voor je en ik doe hem vol met wijn. Daarna wil ik dat je over het pad loopt door mijn tuin, zo snel mogelijk en ik wil horen wat je hebt ervaren. Dit leek Chris een makkelijke taak.
Chris liep met de volle lepel door te tuin. Hij moest zo snel mogelijk en oja, ook nog kijken. Alle wijn viel eruit. De koning riep, waar is de wijn?! Eruit koning, zei Chris. Dat was niet de opdracht. Wat had anders gekund? Chris bedacht een plan en vertelde de koning langzamer te lopen. Oke, zei de koning. Lijkt me een goed plan. De koning schonk de lepel weer vol en Chris liep weer. Heel langzaam en om zich heen kijkend naar de rozen en een boom en wat struiken. Hij deed alles tegelijk en weer viel de wijn eruit. Chris! Waar is de wijn! Alweer eruit gevallen Koning, zei Chris. Hoe kan dat en wat ga je er aan doen. Dit is hele dure wijn! Chris bedacht om, om de 20 meter te stoppen en 1 ding tegelijk te doen. De koning vulde de lepel en Chris liep weer. Hij stopte en keek om zich heen. Hij zag niet alleen mooie rozen, maar hoorde ook de wind door de rozen heen gaan, hij voelde de zon, die hij de hele dag niet bewust had gevoeld en hij rook de geuren van alle rozen. Hij fleurde helemaal op.
Terug bij de koning zei hij blij, “ik heb de wijn nog”! Wat heb je ervaren Chris, vroeg de koning. De belangrijkste levensles die ik kon krijgen koning. Af en toe stilstaan en genieten.