Ongestoord leven

Karel Kraakman 10 mei 2017

Een volk, dat niet meer gestoord wenst te worden- en dat als het hoogste goed ziet.

Uw betaalgegevens worden straks openbaar voor iedereen, tenminste, als u straks niet tot op detailniveau en helder en duidelijk aangeeft dat u dat niet wilt.
https://www.trouw.nl/samenleving/derden-mogen-straks-meekijken-in-je-ba…
De link hierboven is maar één van de vele die hierover te vinden zijn.

Nieuwe Europese regelgeving( PSD2) zal er zorg voor dragen dat banken
Verplicht worden betaalgegevens van hun klanten te leveren aan derden als die daarom vragen. Hindernissen daarvoor zijn nu nog… vergunningen en de toestemming van klanten, die (nog ?) Nee, moeten kunnen blijven zeggen. Hoelang nog ?

Opmerkelijk is de houding van het merendeel van de burgerij. Men laat het maar gelaten over zich heenkomen. Inmiddels is de massa klaarblijkelijk murw gebeukt. ‘Wat doen ze in ons kraanwater’ ? Kan al bijna een gerechtvaardigde vraag zijn. Apathie, Pragmatisme, Gemakzucht. Het is het leven van veel mensen binnengedrongen. We willen dat alles makkelijk is- en wensen niet meer gestoord te worden. Rust en regel-maat, zijn kernbegrippen. Ongeacht mogelijke consequenties.
Blijk geven van afwijzing hoeft overigens niet eens te gebeuren door massaal de straat op te gaan. In deze moderne maatschappij hoeft u bij het aantekenen van protest niet eens meer uw huis uit. Het kan via uw smart- of andere phone, tablet, pc, laptop enzovoorts.
Toch niet dus. Inmiddels hebben we in meerderheid, ons een houding aangemeten dat we bij alles zoiets zeggen als: ‘ach, laat maar zitten, ik zie het wel, en ze doen maar. Je kunt er toch niets aan doen’, enzovoorts. U kent al die opmerkingen wel.

Maar als zelfs een muisklikje ons al te veel is…