De vrouwentas

De tas van een vrouw is net pandora’s box. Als je hier iets in stopt, vind je het geheid nooit meer terug. De tas van een vrouw is vaak heel groot en er zit van alles in, je weet immers nooit wat je wanneer nodig heb toch?
Mijn tas is van hetzelfde soort en persoonlijk probeer ik de schade te beperken door hem eens in de zoveel tijd te legen. Meestal gebeurd dat pas wanneer hij zo zwaar is dat hij striemen na laat op mijn schouders of wanneer de sluiting op spanning staat en de bodem eruit ziet alsof hij het elk moment begeeft.
Op een dergelijk opruim moment, leeg ik de inhoud van de tas op de eettafel en ga ik sorteren. Wat erin zit? Nou vaak een haarborstel, tampons, een bruine appel, platte snoepjes, sleutels, telefoon met lader en oordopjes die helemaal in de knoop zit met mijn autosleutels, agenda, kassabonnetjes nog een plattere en bruinere appel en een bakje kwark, warm geserveerd en niet meer eetbaar.
Wel ben ik een van de weinige vrouwen die geen hele beautycase meezeult. Deze tassen heb ik wel in mijn omgeving. Er zit er één bij die wel echt de kroon spant. Deze tas heeft de afmeting van een gemiddelde sporttas en het gewicht van een vol geladen boodschappenkarretje. Ik denk dat je met deze tas een week op vakantie kan gaan zonder verder wat in te pakken. Hierin zit een beautycase waar een gemiddelde grimeur jaloers op is, een kleine boutique aan kleding, een mini Albert Heijn aan drinken en etenswaren en dan nog de normale benodigdheden.
Normaal is een wat volle tas geen probleem. Het wordt pas een probleem als je als vrouw moet inpakken voor de vakantie met vliegtuig. Als eerst stal je alle kleding, die je nodig denkt te hebben, uit op je bed plus de basis dingen voor een vrouw: make-up, borstel, nagelvijlen, diverse haarproducten..
Enfin, je legt je koffer naast deze Mount Everest en komt tot de ontdekking dat dit nooit gaat passen. Dan doe je nog een verwoede poging om een grotere koffer te zoeken en terwijl je deze aan het zoeken bent begint het te dagen dat je waarschijnlijk de limiet aan toegestaan aantal kilo’s voor de ruimbagage overschreden heb en je gaat terug naar je koffer die oorspronkelijk al klaar lag. Je probeert de berg die ernaast ligt te halveren, maar dat is lastig. Je weet immers niet wat voor weer het wordt en als je uit eten gaat wil je wel die pumps mee.. Maar of je echt die vijf bikini’s nodig heb?
Na een uur passen en meten gaat toch weer alles in de koffer, maar dan ben je er nog niet, hij moet ook nog