werken

trixhof 5 apr 2017

Na jaren van zorgen voor de kinderen en niet gewerkt te hebben, komt op een gegeven moment de vraag: “wil ik weer gaan werken?” Het lijkt een makkelijke vraag, maar dat is het natuurlijk niet. Zeker niet als je in de luxe positie ben, dat het financieel niet nodig is.In die positie bevind ik me.Toch gaat het soms weer kriebelen. Omdat het natuurlijk best fijn is om zelf geld te verdienen, en om je nuttig te maken. Het is weer wat anders. Maar ja, dan komt de vraag: “wat wil ik en wat kan ik”. Met alleen een MAVO opleiding en type diploma ben ik administratief medewerkster geweest, maar dat was in het verre verleden. Daar kom ik nu nergens meer mee aan de bak.

Zoals altijd komt de oplossing vanzelf. Het is vakantie tijd. Mijn dochter werkt in de bloemen en haar baas heeft het erg druk. Het is een klein tuinbouwbedrijfje, en erg gezellig. Chris, de baas van mijn dochter, vraagt of ik een paar weken wil komen helpen.” Alleen de ochtenden, van 7.00 tot 12.00 uur. Dit is mijn kans,” denk ik. Dan weet ik weer wat werken is!

Helaas zijn het net de twee warmste weken van het jaar. En ik kan niet tegen de warmte….“Beloofd is beloofd,” denk ik bij mezelf. “Hup, aan het werk!" Het lijkt geestdodend werk, maar ik zie het anders. Het is je verstand op nul zetten en één worden met de bloemen. Ook is het gezellig. De radio staat aan, lekker muziekje erbij, ik geniet! Na 9.00 uur begint het steeds warmer te worden. Maar klagen heeft geen zin en de bloemen moeten eraf. Gelukkig gaan we na de koffie in de schuur bossen, waar het iets minder warm is. Als het 12 uur ben ik blij dat ik naar huis mag gaan. Ik ben moe en voel me bezweet , maar na een heerlijke douche geniet ik van mijn vrije middag.

Twee weken in de tuin werken is weleens goed voor me en ook merk ik dat ik meer respect voor mijn kinderen krijg. Die gaan dagelijks zonder te mopperen in de kassen werken. Dit jaar ga ik weer in de bloemen werken. Om niet te vergeten hoe fijn mijn luxe leventje is.