vakantie

trixhof 3 apr 2017

Het gaat nu echt gebeuren! In september met vriendinnen op vakantie naar Italië. Al ruim 10 jaar hebben we het erover en tot nu toe kwam er nooit wat van. We zijn met vijf vrouwen die 50 plus zijn en we gaan voor het eerst met elkaar een weekje weg. Naar een camping in Toscane. Sorry, een glamping en niet in een tent maar in een stacaravan met veranda. Het moet daar super mooi zijn, met bijzondere plaatsjes in de omgeving waar de tijd heeft stil gestaan.

Ik wil het en ik kijk ernaar uit maar ik vind het ook een beetje eng. Want ik ben geen kampeerder. Dat is niets voor mij. Denk ik. Ook al is het een caravan met toilet en douche, het is en blijft toch een camping. Daar komt bij dat we met vijf vrouwen zijn en stel dat het niet goed gaat? We zijn allemaal anders. We kennen elkaar best goed, want we gaan iedere maand op woensdag ochtend een keer bij een van ons koffie drinken en bijkletsen. Maar het is natuurlijk heel anders als we een week op elkaars lip zitten. Natuurlijk laten we elkaar daar vrij als een van ons daar behoefte aan heeft en iedereen kan doen wat ze wil, maar hoe gaat dat in de praktijk vraag ik me af? Ik heb ruimte nodig en wil soms echt alleen zijn. Mijn wandelingen met de hond ga ik missen. Mijn eigen bed ook natuurlijk. Kinderen zijn de deur uit, maar manlief is er wel en hij gaat me natuurlijk missen. Dan moet hij zelf zijn brood klaarmaken en hij ziet het ook niet zo zitten dat ik de hort op ga met vriendinnen.

Toch moet ik al die dingen loslaten. Dat weet ik. Het zal vast super worden. In ieder geval ben ik na afloop een hele ervaring rijker. Het heeft ook wel wat om met vriendinnen weg te gaan. De jaren in een vakantiehuisje in een bos met de kinderen liggen ver achter ons. Ook de all inclusive vakanties, waar vooral de kinderen volop van genoten zijn voorbij. De laatste jaren gaan manlief en ik weer samen op vakantie. Dan vliegen we naar Griekenland, Spanje, Portugal of Italië. Dit jaar dus een keer extra waar ik me nu op ga verheugen. Want ze zeggen altijd dat je het meeste spijt krijg van de dingen die je niet gedaan hebt.