Snelheidscontrole

Judith1990 7 apr 2017

Kijk ze staan!
Wat walg ik van die lui!
Met de lasergun op een weg langs de dijk van Almere, net achter de bult van een viaduct. Iedereen die vanaf de A6 komt, denkt daar over een weg te rijden waar 70 is toegestaan. Toch mag je daar maar 50 kilometer per uur. Terwijl die weg niet door een woonwijk loopt. Als je zo voor veiligheid op straat bent, ga dan eens in een woonwijk controleren. Daar wordt pas echt gevaarlijk gereden. Dit is zo makkelijk scoren!
Raar dat ze hier de tijd voor hebben.
Een poos terug, toen de fiets van mijn man door een berucht kereltje uit de buurt gestolen werd en we hiervan aangifte wilden doen, kon dat niet eens. We moesten er een afspraak voor maken. Enkele weken na die afspraak kregen we een briefje met de mededeling dat het door de politie ingestelde onderzoek helaas niet heeft kunnen leiden tot het vaststellen van de identiteit van de dader. Zaak opgelegd!
Na welk onderzoek!
Ze kregen de identiteit van die dader op een presenteerblaadje!
Een buurman van een paar huizen verder, die ook bij dit geweldige politieapparaat werkt moest het vanavond ontgelden toen hij zijn hond uit liet.
Nog steeds geagiteerd deed ik hem mijn verhaal.
Met enig schaamrood op zijn kaken maakte hij mij duidelijk dat het helemaal geen dienders zijn die met laserguns of radarapparatuur hardwerkende burgers kaalplukken.
Ze dragen wel een politie-uniform, maar echt politiewerk, dat kunnen ze niet.
Ook binnen de politieorganisatie, zo vertelde hij, wordt er door iedere diender op hen neer gekeken. Het zijn eigenlijk stakkers. Stumpers die in de kantine eenzaam en alleen hun pakje brood moeten eten. Normale dienders willen niet bij ze zitten.
Ze menen hun autoriteit aan het uniform te kunnen ontleden. Dat uniform hoort echter te staan voor waakzaam en dienstbaarheid. Maar ze doen niets anders dan alle goodwill die er in ons landje nog voor de politie bestaat om zeep helpen.
Vaak zijn het gefrustreerden die in hun politie-uniform iedereen willen ratten.
Als vergelding voor al die jaren dat ze ook voor die tijd al door iedereen uitgekost werden.
Het wordt tijd dat dit soort mannen een eigen uniform krijgt. Zodat het kwaad dat zij aanrichten niet op elke normale diender afstraalt.
En laat ze ook niet in de sterkte meetellen. Dat het geld dat ze binnen harken gebruikt mag worden voor het aanstellen van echte dienders.
Die dan wel gewoon hun werk kunnen doen!