Neuspeuteren…

Na onderzoek is gebleken dat ik ook smetvrees heb zo lees ik in een sierlijke kant-tekening in het rood van van mijn psyche therapeute naast de lijst met mijn mogelijke spinsels. Als je al wat langer leunt op de schouders van de psychiatrie transformeer je naar een hoger level althans ik wel. Bij mij heeft het er toe geleid dat ik behoefte kreeg aan verdere verdieping in deze materie en de verhouding tot de simpelheid van alledag.

Hieronder een klein overzichtje zodat je een idee hebt. Neus peuteren? Negentig procent van de bevolking peutert dagelijks in de neus. Oor? 37. Navel 22. Tussen tenen? 62. Billen? 86. Korstjes?92. Het lijstje is nog wat langer maar ik denk dat je dat zelf wel kan invullen. Met enige trots presenteerde ik ongevraagd deze bevindingen aan mijn therapeute en keek haar vragend aan.

Ze kijkt me streng aan: "Kijk als je bijdehand wil zijn doe het dan goed". Hoeveel mensen wassen hun handen nadien? Wat doet men met het materiaal dat met al dat gepeuter verzameld word? Gelukkig weet ik mijn neurotische ad-rem zijn nu in te houden en verwen ik haar deze keer niet door erin te trappen. Zonder blikken of blozen; "Geen idee daarom kom ik hiermee bij jou". Dus dat weet je niet? Nee schud ik als een koorknaap…En zie haar iets met rode pen krabbelen in mijn mentale staat van dienst…!