Kutschoonmaker

MariekeVos 7 apr 2017

“Ja fuck, net als ik wil douchen is die kutschoonmaker bezig!”, galmt het door de badkamer. “Ja man, schijtirritant is dat!”, echoot het antwoord door de gang.

Die kutschoonmaker, dat ben ik. Een uitzendklus in een studentenflat, waarbij gemeenschappelijke ruimten, badkamers en keukens onder mijn beheer vallen.
Schoonmaken voor studenten, te bizar voor woorden. Het zou grappig zijn, als het niet diep triest was. Volwassen mensen, in staat om zelfstandig om een studie te volgen, zijn afhankelijk van de schoonmaker om het aanrecht af te nemen en de vloer te dweilen, om over de gore klusjes nog maar te zwijgen.
Of althans, afhankelijk is veel gezegd. Over het algemeen wordt mijn aanwezigheid niet erkend.
Deze hoogopgeleide groep mensen gooit de deur dicht in mijn gezicht, veegt de kruimels en lege bierblikken van tafel terwijl ik op nog geen twee meter afstand sta te stofzuigen, en klaagt luidkeels over mijn aanwezigheid terwijl ik op mijn knieën de doucheputjes leeg vis.

Beste mensen, aangezien jullie klaarblijkelijk capabel genoeg zijn om te studeren, ga ik er van uit dat jullie ook in staat zijn een toilet door te trekken en jullie eigen schijt uit de pot te krabben.
Vinden jullie het goor om plukken de haar met sperma van jullie voorganger uit de doucheput te halen? Verrassing, ik ook.
De afgelopen weken heb ik van alles naar mijn hoofd geslingerd gekregen, of word ik botweg genegeerd. Eerlijk gezegd, ik ben er klaar mee. Qua opleidingsniveau en intelligentie doe ik geenszins voor jullie onder, en zelfs als dat wel zo was zou dat niet moeten uitmaken. Qua leeftijd zijn we exact dezelfde generatie, met als verschil dat jullie dusdanig bevoorrecht denken te zijn dat huishouden ver beneden jullie waardigheid is. Mijn waardigheid zullen we het maar niet over hebben, aangezien ik onzichtbaar schijn te zijn.
Ik heb veel van jullie gehoord, op één ding na. Bedankt.

Wat mij betreft doen we het vanaf nu als volgt:
Heb je in de gang gepist? Pas op dat je niet uitglijdt. Het wc-hok ondergekakt? Begin maar met opruimen, opgedroogd kost dat nog veel meer moeite. Wasbak volgekotst? Kut voor je, die kater. Schep zelf maar leeg.
Groetjes van jullie kutschoonmaker.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kutschoonmaker
Sluiten