Klaagzang van een twitteraar

Sven Hilbrants 3 apr 2017

Net als menig ander Nederlander maak ik mij schuldig aan Forensisme, in mijn geval elke dag maar weer vluchtend met de trein vanuit het aardbevingsgebied in het noorden naar het zeil Mekka van Nederland. Wat de reden ook mag zijn dat u, ik en een groot deel voor deze helse manier van vervoer hebben gekozen mag een raadsel wezen. Immers een dag niet ge OV’ed is een dag geen vertraging. Net als menig ander voel ik mij dan ook niet te min om mijn telefoon te pakken bij de eerst volgende vertraging een ongenuanceerde 140 tekens bevattende twitter rant te starten. Waarin het enige doel is om van je af te zeiken. Want laten we eerlijk zijn een Arriva of een NS heeft er geen baat bij, mijn mede twitteraars interesseert het niets (dat handje vol met volgers) en zelf heb je er geen enkele voldoening van.

Ondanks dat de dagelijkse klaagzang met betrekking tot een vertraging nog "enige grond" van bestaan zou kunnen hebben blijft het meestal tot onproductief gezwets. Dit blijft echter in het niet bij, wat voor mijn gevoel een jaarlijks terugkerend fenomeen begint te worden, de HEMA paascampagne. Of zoals de ophef je doet geloven de HEMA haatcampagne, al is het voor een ieder in deze "discussie" weer niet duidelijk tegen wie de HEMA nou precies zou zijn. Zo was er vorig jaar veel te doen over het wensen van een "Vrolijk Voorjaar" waarmee we de moslimgemeenschap te veel tegemoet zou worden getreden, zo is de HEMA dit jaar weer te laf omdat zij juist een ieder een "vrolijk Pasen" toe wensen.

Naast deze "grove daad" van de HEMA om een ieder een Vrolijk Pasen, het zij een Vrolijk voorjaar te wensen zou deze paascampagne bij uitstek bezig zijn met het opleggen van een stereotypisch Utopia, waarbij een zwaar seksistische ondertoon wordt gepredikt. Is dit nou een reactie die past bij een land die behoord tot de top tien van de gelukkigste landen ter wereld, of moeten we dit vanaf heden schaden onder het nom van we moeten toch ergens over zeuren?

Als dat zo is dan doe ik alvast een duit in het zakje: het is te warm, ik heb mijn overstap weer gemist, wist al lang dat Danny Blind er niks van zou bakken en ik wens een ieder alvast een vrolijk voorjaar!