We zijn toch geen kinderen meer?

Koos Hoefakker 2 mrt 2017

We gaan met zijn allen 15 Maart naar de stembus! En iedereen zal stemmen op de partij die het beste lijkt, de mooiste verkiezingsbeloftes doet, en daarmee het beste aansluit op ieders persoonlijke situatie. We willen allemaal een vrij en tolerant, of liever nog respectvol, Nederland.

Dat geeft wel problemen, want waar de één meer geld wil voor het milieu, wil de ander juist meer geld voor defensie of de zorg. En het onderwijs is natuurlijk het belangrijkst. Maar hé, hoe zit het met de asielzoekers?

Met het schuiven van geld van de ene post naar de andere wordt altijd een andere groep mensen benadeeld. Daar komt nog bovenop dat er eerst wetten moeten worden gemaakt of gewijzigd, waar heel veel ambtenaren en politici uren en uren aan kwijt zijn. Dus voordat er daadwerkelijk geld geschoven kan worden, zijn er al enige jaarsalarissen uitgegeven.

Maar hé, zijn wij niet zelf capabel genoeg om ons geld uit te geven zoals wij dat willen? Waarom betalen we (veel!) belasting om vervolgens anderen te laten bepalen waar het aan wordt besteed?
Even een paar voorbeelden:
– Geraldine Kemper is een leuke meid om te zien, en WISDM is een ontzettend leuk programma. Maar als we het echt zo belangrijk vinden dat al die mensen op vakantie gaan, dan hoeft dat toch niet door de overheid betaald worden, Publieke Omroep?
– Oorlogsslachtoffers hebben een veilig thuis nodig. Als ons dat echt aan het hart gaat, laten we de heer Asscher toch geen loze beloftes doen? Waarom regelen de asielzoekers actiegroepen zelf die opvang niet?
– Ik wil mijn kinderen graag naar een christelijke school. Ik begrijp dat niet iedereen daarvoor mee wil betalen, en ik zou het dus ook graag zelf willen regelen!

Zo zijn er talloze voorbeelden van verantwoordelijkheden die de overheid naar zich toe heeft getrokken, maar die bij de burgers thuis horen! Dat is de betuttelende overheid, waar we van af willen. Verantwoordelijkheid om de samenleving in te richten naar eigen wens moet terug naar het volk, de overheid moet krimpen! En jij en ik moeten weer over onze eigen portemonnee kunnen beslissen, de belasting moet omlaag!

In een echt vrij Nederland mag iedereen zelf beslissen wat belangrijk is, waar je je voor inzet en waar je je tijd en geld aan wilt besteden. Stem voor minder overheid, minder belasting en voor eigen verantwoordelijkheid!

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
We zijn toch geen kinderen meer?
Sluiten