Verstaan wij dit onder de nieuwe jeugd?!

Ik was altijd al een beetje het type dat de grenzen en uitdagingen opzocht. Maar in 2016, ging ik de verkeerde kant op. Ik kwam in aanraking met foute vriendengroepen en zat vaak in de problemen.

Het begon met een veel voorkomend iets, roken. Iedereen het deed, dus dan is het stoer, toch? Af en toe een sigaretje. Pff. Dat kan heus geen kwaad. Een pakje per week, dat kan nog wel, dacht ik. Langzamerhand werd het 1 pakje per dag. Het is echt niet zò slecht, toch? Wanneer ik verslaafd werd, besloten mijn beste vriendin en ik om het tegen onze ouders te vertellen. Ze waren heel erg teleurgesteld en zeiden dat we onmiddellijk moest stoppen. Maarja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Na een tijdje kwam ik nauwelijks thuis. Elke dag was ik buiten, chillen met ‘vrienden’. Er kwam vaak politie. Ik kreeg een brutale houding. Ik luisterde niet naar mijn ouders, kwam niet op tijd thuis. In je puberteit, krijg je schijt aan alles. Want dan denk je dat je alles wel zelf aankan en dat je zelf wel weet wat je jezelf aandoet. Dan krijg je het gevoel dat jouw ouders je gewoon in de weg wilden zitten. Maar nu besef ik dat dit uit liefde is, want elke ouder wilt dat het goed gaat met hun kind.

Gelukkig ontmoette ik een leuke jongen. Hij is superlief voor mij en laat mij de betere kant van alles zien. Door hem realiseer ik mij, dat ik geen drank en sigaretten nodig heb om een leuk leven te hebben. Hij laat mij inzien, dat mijn ‘vrienden’ eigenlijk helemaal geen vrienden waren. Nu ben ik weer op het goede pad gezet. Ik heb alle mensen die een slechte invloed op mij hebben verwijderd uit mijn leven. Nu gaat het veel beter met me, mijn ouders zijn weer trots en ik heb een superleuke vriend waar ik heel veel van houd.

Mijn ouders zeiden altijd tegen me: die vrienden waar je nu mee omgaat heb je voor even, maar je familie heb je voor het leven. Nu zie ik in, dat dat echt waar is. Hoe onaardig of brutaal je doet, je familie zal altijd van je houden en om je geven. Ik ben heel gelukkig met mijn vriend en familie en doe ook mijn best op school. Dat vind ik belangrijk. Ik laat mijn eigen persoonlijkheid weer zien en kan mezelf weer zijn.