VERGETEN LIEFDE

Ronald van der Drift 2 mrt 2017

Hij trachtte ondanks de buitengewoon hachelijke situatie een standvastige indruk te maken. Dat was onmogelijk geworden omdat hij door zijn schaduw genadeloos was ingehaald. Hij stond nu volledig in het licht en kon niemand meer in de luren leggen en voor de gek houden. De jarenlange ontrouw was niet verheffend en kon het daglicht niet verdragen. Zijn onrijpe wijze van functioneren had hem beetgenomen en belemmerd een echte volwassen wederkerige respectvolle relatie aan te gaan. Openhartig vertelde hij nooit werkelijk genoten te hebben van zijn affaires.

Mensen met een zwakke karaktervorming belazeren en bedriegen zichzelf bijna doorlopend. Ze zijn trouw aan bedenkelijke lusten en neigingen en vernietigen daarmee de harmonie in zichzelf en spelen zogenaamd ondubbelzinnig mooi weer in relatie met de ander. De innerlijke gespletenheid die ontstaat wordt bewust in de nek aangekeken. Uiteindelijk zal een goede crisis de situatie moeten optillen om de wil te activeren een gezonder toezicht op onszelf te gaan houden. Deze omwenteling is noodzakelijk om de juiste richting in te blijven slaan en zichzelf niet meer te misleiden.

Hij vroeg zich uiteindelijk af of zijn leven nu was verneukt. Natuurlijk kon ik alleen zeggen dat dit het geval zou zijn, tenzij hij werkelijk elke minuut van de dag de liefde zou gaan bedrijven.