Het kan zo gezellig zijn!

Kid Future 7 mrt 2017

De verkiezingen staan weer voor de deur en het Nederlandse volk laat zich van alle kanten horen. Facebook, Twitter, Youtube en alle andere vormen van media waar je een reactie kan plaatsen worden gebruikt. Hier heeft natuurlijk iedereen zijn eigen mening, maar volgens mij ziet men dit niet meer als een recht maar als een mogelijkheid om de ander even lekker de huid vol te schelden. Ik word er kotsmisselijk van.

Elke dag check ik, zoals de meeste mensen, de social media kanalen Facebook, Instagram en Twitter. Deze media gebruik ik om up-to-date te blijven en als tijdverdrijf. Maar ik zie dat mensen deze media ook op een andere manier gebruiken, namelijk voor het constant doordrammen van hun mening.

Een mening hebben is ontzettend goed en vooral in de tijd van verkiezingen. Alleen er zit een verschil tussen het hebben en uitten van een mening en het iemand proberen te overtuigen van jouw mening. Iedereen is anders en iedereen heeft een andere kijk op de wereld. Dit vind ik ontzettend mooi, alleen blijkt dat niet iedereen dit vindt.

Mocht je een hoop scheldwoorden nog niet kennen of wil je je woordenschat verbreden dan nodig ik je uit om verschillende nieuwssites te liken op Facebook of om eens rond te neuzen op Youtube. Iedereen die maar net even iets anders vindt wordt met de grond gelijk gemaakt. Natuurlijk zitten hier trolls tussen, maar als ik twee vrouwen van middelbare leeftijd elkaar openlijk verbaal af zie maken op Facebook lijkt mij toch dat hier iets mis is.

Ik vraag me dan af waar de Nederlandse tolerantie naartoe is? Kunnen we niet meer rustig een discussie voeren zonder de moeder van de andere persoon kanker toe te wensen? Waarom mag iemand geen andere mening hebben? Is het nou zo moeilijk om je in te leven in die ander en dan pas met een fatsoenlijk antwoord te komen?

Natuurlijk zeg ik niet dat iedereen een flap uit geworden is en niet meer nadenkt bij wat hij of zij zegt. Maar ik zie wel dat steeds meer mensen de trend van eerst roepen en dan pas nadenken volgt. Het is zo enorm zonde dat hierdoor een normaal gesprek niet meer mogelijk is en de haat die we zo graag het land uit willen hebben vanuit eigen bodem gevoed wordt. Denk eens na mensen voordat je ruzie krijgt op social media, het kan zo gezellig zijn!