50

ben schaafsma 24 mrt 2017

Oké mannen, wie huurt de Abraham opblaaspop? Kost ons twee tientjes, maar het hoort erbij hè! Zorg er voor dat de pop er ’s morgens vroeg staat als hij wakker wordt. Niet op de avond er voor, dan is de verassing er af. Wat hebben we nog meer? Nee, geen lied deze keer John. We hebben foto’s nodig. Foto’s waar hij op z’n slechts op staat. Liefst met drank op en in zijn onderbroek. Etend of slapend is ook leuk. Die foto’s printen we dan in kleur op A4tjes en we hangen er heel Wassenaar mee vol. Er mag geen boom onbeplakt blijven. Laten we ook wat teksten op de straat voor zijn huis spuiten: “Toeter want er is er één 50!”. Wie verzorgt de drank? Denk er om: niet alleen wijn hoor. Dat drinkt hij alleen als er een fotograaf bij is of zijn moeder. Gewoon kratten bier. Van die goedkope troep uit Zoeterwoude. Hij heeft geen smaak, maar het is zijn feestje.

Nee John, we gaan geen lied maken. Hou daar nou eens over op! Wie wil er nou een lied op z’n vijftigste? Maar wat dan? Een striptease? Nee, dat kunnen we niet maken. Sinds z’n opa dood is mag er niets meer. Max doet wel tof maar eigenlijk is ze net zo stijf als al die andere hockey moeders. WC-pot gooien zit er ook niet meer in. Dat wil hij niet meer doen. Stom, we hadden ‘m ook eens moeten laten winnen. Denk eens met mij mee, we hebben nog iets geks nodig. Misschien kunnen die toppers een moppie zingen om de boel op gang te brengen? Die queens lopen helemaal leeg als ze in zijn buurt mogen zijn. Ze komen vast voor niets.

Ik hoop dat hij niet gaat dansen. Die William stond laatst enorm voor joker in een nachtclub met zijn “dad-dancing”. Zo’n filmpje blijft je achtervolgen tot je koninklijke graf. Zullen we het hier dan maar bij laten? Anders begint John weer over een liedje. Oh ja, vuurwerk! Moet er komen. Doet hem aan zijn diensttijd denken.

Laten we er een leuk feestje van maken jongens, en ons allemaal netjes gedragen. Hoe dronken je ook wordt, geen kwaad woord over Wim-Lex op zijn verjaardag!