Een mooie dag

Johannamaria 1 feb 2017

Mooi weer, iedereen een goed humeur. Radio aan, koffie binnenhandbereik de PC opgestart en lekker aan het werk. Even flink aanpoten want dan kan ik eerder naar buiten.
Reclame tijd op de radio, er wordt van alles beweerd en belooft. Koop bij mij want ik ben goed en meer van dat soort onzin ik luister niet eens het gaat zogezegd langs mij heen. Plotseling schreeuwt een reclame stem. Vandaag is een mooie dag om te wandelen, naar de radio te luisteren en………………………….over je dood na te denken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vreemd als het mooi weer denk ik zelden aan de dood. Denk meer aan de dood als ik zaken moet afhandelen die ik niet leuk vind. Of na een avondje doorzakken de volgende ochtend probeer weer op te starten met het lijf. Wie verzint zoiets?
Aan het eind van de advertentie komt de aap uit de mouw. Natuurlijk een begrafenisonderneming.Ze zijn goed bezig om klanten te werven want je schrikt je dood.
Ga een beetje mijmeren hoe ze tot zo’n reclame komen. Zie het voor me.Een groep mensen om de tafel. We hebben een aanvraag van een begrafenisonderneming om een pakkende reclame slogan te bedenken voor een radioreclame. Leef je in. De zon schijnt je wilt lekker naar buiten, wandelen, fietsen of zo en waar denk je dan aan?
Een van de aanwezigen roept ‘aan de dood’!
Neen Hans, niet meteen tot de oplossing komen eerst nog wat brainstormen.
Allerhande ideeën passeren de revue. Maar niets is eigenlijk van toepassing op het onderwerp dood. Het is een veel te mooie dag .
De uren verstrijken. De aanwezigen breekt het zweet uit. Goede raad is duur. Ik wil dood roept de voorzitter van de vergadering.
En zo is het gekomen dat je dood wilt op een mooie zonnige dag.