CRACKHEAD

Wendy van Groeninge 22 feb 2017

Beroepsmatig ben ik tegen de farmacologisering van de maatschappij. En ook privé ben ik geen voorstander van recreatief gebruik van hersen- en/of systeembeïnvloeders. Ik weet niet waarom, maar ik heb gewoon moeite met het moedwillig veranderen van je eigen neurologische processen. In het verleden heb ik ook wel meegedaan met recreatief je hersencellen doden door middel van alcohol. Ik kan er helemaal niet tegen, dus na enkele glazen van iets ben ik al behoorlijk aangeschoten. Doordrinken na die paar glazen hoorde er schijnbaar bij, alhoewel ik dan aan het einde van de avond niet meer goed rechtop kon lopen, en er vervolgens nog 2 of 3 dagen over deed om alles in mijn systeem weer normaal te krijgen. Mijn partner drinkt graag wijn bij het eten, en alhoewel ik dat een gezellig idee vind, doe ik daar ook niet meer aan mee. Na 2 slokken rode wijn heb ik zo’n zwaar hoofd dat ik het op tafel wil leggen, en wachten tot ik me weer normaal voel. En dat kan volgens mij nooit de bedoeling zijn. Over drugs kan ik niet echt meepraten, ik weet het effect op mezelf niet, want ik ben als de dood dat er wat gebeurt met mijn hersenen door een pilletje of snuif. Want als ik straks niet meer knap ben, zijn mijn hersenen het enige wat ik nog heb :). En ik hou bovendien ook gewoon niet van controle verlies….
Wat ik wél doe, is kruiden, preparaten en vieze theeën naar binnen werken voor allerhande huis-tuin en keuken kwalen. En soms ook voor zaken die medische aandacht nodig hadden. Ik ga niet graag naar de huisarts en ik heb al een aantal jaren een dermate strak tijdschema dat het ook gewoon te veel tijd kost om in die wachtkamer te gaan zitten. Juist door dit belachelijke tijdschema stapelen de kwaaltjes zich in sommige perioden natuurlijk op. Dus heb ik ondertussen van bijna elk kruid in de wereld wel een versie in mijn kast staan waar ik dan de dag weer mee moet door kunnen komen.
Toen ik de laatste keer voor deze kast stond om een cocktail voor mezelf te brouwen, dacht ik na over deze tegenstelling in mijn opinies. Want op dat moment was ik ook gewoon op zoek naar een quick fix, al dan niet biologisch. Dus waarom deze geiten-wollen-sokken-kamille en tuthola attitude ten opzichte van medicijnen en drank en drugs? Terwijl ikzelf misschien wel de grootste crackhead van allemaal ben?!

En is wiet nou eigenlijk een chemisch product ter medicinale ontspanning of een biologische versie van het zo snel mogelijk proberen je hersenen plat te krijgen?