‘BEZWERINGSRETORIEK’ WORDT ‘INMIDDELS AFGEVALLEN’

Freec01 17 feb 2017

De termen ‘links en ‘rechts’ zijn toevallig ontstaan uit de plaats die de partijen ten opzichte van de voorzitter innamen. De termen zijn nu zodanig ingeburgerd, dat meteen duidelijk is welke ideologie wordt aangehangen.
Bij een middenpartij is dat het lastiger. Van de CDA-kiezers wil de helft meer immigranten en de andere helft wil dat juist niet. Buma zwijgt ‘strategisch’ over de immigratie en de financiële en maatschappelijke gevolgen. Links wil onbeperkt immigranten en blijft dromen van een multiculturele samenleving (wat het de inwoners aan belastinggeld kost en overlast meebrengt schijnt niet relevant). Rechts zegt: ‘genoeg is genoeg’ (‘de koek is op; de immigratie kost miljarden en zeden- en andere misdrijven nemen onaanvaardbaar toe’). D66 gaat erg ver: Pechthold verklaarde: ‘Nederland is van niemand in het bijzonder’.
Links staat ook voor pro-Abbas en anti-Israël. Zo schreeuwde Van Bommel van de SP: ‘Hamas, Hamas, joden aan … …’ Rechts heeft een tegengesteld standpunt. Koenders verdedigde een Israël-boycot; fout: een Franse rechtbank veroordeelde eenzelfde boycot.
Links is ook bekend van de ruimhartig subsidies uitdelen, vooral aan zichzelf. Petra Stienen kreeg bij het Staatsbedrijf NPO 1 (bekend van de grote salarissen) in Buitenhof een podium over de Arabisch lente, welke intussen tot een winter is verworden. Vijftigduizend euro voor een avondje Limburg promoten ‘bij de andere Nederlanders’, die overigens vrijwel ontbraken. Stienen beurde 7500 euro voor de presentatie. PVV’ers waren niet uitgenodigd; te rechts.
Links staat ook voor een basisinkomen voor iedereen. De Franse socialistische presidentskandidaat Benoît Hamon wil voor alle Fransen een basisinkomen voor iedere Fransman. Kosten 320 miljard euro voor dit haast failliete land. Hollande heeft kritiek op de islam, nu hij vertrekt!!
Mag je van menig veranderen? Ja, sterker nog, je mag zelfs van godsdienst veranderen (dit is bij de islam niet toegestaan). De PvdA burgemeester Jan Lonink sprak vorig jaar over de klokkenluiders in de VRZ over ‘rancuneuze oproerkraaiers’. Vorige week was hij ‘blij dat klokkenluiders aan de bel hebben getrokken!’
Bij een AZC verdedigde hij de screening welke bij de asielzoekers zou zijn gehouden, wat door mr. Cees Freeke, gelet op de vernietigde rapporten daarover, als ‘bezweringsretoriek’ werd beschouwd. Het COA wil nog een AZC in Zeeland. Lonink meldt nu: ‘Terneuzen is inmiddels afgevallen’. Waarvan akte!