Met het schaamrood op de kaken!

nostradennis 6 jan 2017

Een zucht van onbegrip, moedeloosheid en schaamte slaak ik als ik de verharding van onze maatschappij gadesla. Op de zogenaamde “social media” tref ik vrijwel dagelijks teksten of uitspraken aan van mensen die aan deze verharding ten grondslag liggen of die hierin participeren. Teksten als: “eigen volk eerst”, “de grenzen moeten dicht” en/of “alle buitenlanders het land uit” schieten mij telkens in het verkeerde keelgat. Ik kan en wil er simpelweg niet meer mee omgaan, ik wil er niet meer mee geconfronteerd worden en schaam me voor de mensen die deze teksten bezigen.

Mogen we dan nergens over van mening verschillen? Uiteraard wel, graag zelfs, ik hou wel van een stevige discussie en schep er zelfs genoegen in om te leren van de gedachten en argumenten van anderen tijdens een scherp debat, maar zaken die principieel fout of zelfs verwerpelijk zijn, daar is geen discussie over te voeren. Roepen dat bootvluchtelingen mogen verdrinken, zodat de “eigen volk eerst Nederlanders”, er niet voor hoeven te betalen is een uitspraak waar mensen zich diep voor zouden moeten schamen.

Nog meer onbegrip heb ik voor de hele volksstammen die tegenwoordig als makke lammetjes achter Geert Wilders aanhollen en alles wat de man zegt voor zoete koek slikken. Wilders, de man die in 2010 slechts één breekpunt had (de aanpassing van de AOW gerechtigde leeftijd) en dit zelfde breekpunt, letterlijk daags na de verkiezingen, liet vallen om maar mee te mogen regeren. Wilders, de man die Pim Fortuyn veroordeelde om zijn standpunten inzake de Islam (Wilders vond destijds: quote “de Islam, daar is niets mis mee, het is een gerespecteerde godsdienst”) en die deze zelfde godsdienst nu veroordeelt als ware het een terminale ziekte. Het voorstel van de kopvoddentaks zal ik verder maar niet uitleggen. Kortom: iedereen die deze man serieus neemt legt een getuigenis af van disrespect aan het eigen verstandelijke vermogen.

Keur ik dan criminele activiteiten goed van de allochtone jeugd (of de volwassenen)? Absoluut niet, maar ik ben de mening toegedaan dat we in deze géén onderscheid dienen te maken tussen allochtoon of autochtoon: crimineel is crimineel en verdient straf en met straf bedoel ik ook straf.

De reden voor mij om bovenstaande woorden aan de mensheid toe te vertrouwen is vrij eenvoudig: stel ik zet één iemand, of misschien zelfs meerdere mensen, aan het denken, zodat ze zich bewust worden van hun eigen gedrag dan maken ze beslist andere keuzes.

NostraDennis