Explosieven in een Disney tas

Saul Fryman 6 jan 2017

Ze lopen gedrieën gezamenlijk langs mijn flat, kleine Daltons net uit de luiers met een rugzakje wat lucifers en een aansteker in de hand.

Ik schat ze 6, 7 en 8 of 9 jaar oud. 3 stoere jongetjes die vuurwerk op de grond leggen, het aansteken daarna 10 meter rennen en verderop staan te genieten van een mega knal.

Als ik mijn balkon deur opdoe is mijn beneden buurvrouw mij voor, en maant ze de kleine jongens elders vuurwerk af te steken i.v.m. haar hond. We praten nog wat na, over dat de tijden zijn veranderd en dat de brutaliteit overheerst, en dat ze ouders van jonge kinderen die zonder toezicht van een volwassene op staat lopen met vuurwerk flink zouden moeten beboeten.

Waar zijn toch de ouders, vraag ik me af? Ouders die blijkbaar het beste willen voor hun kinderen, ouders die niet willen dat hun kinderen onder de 18 roken laat staan drinken, ouders die hun kinderen wel willen leren fietsen, helpen met oversteken op straat, ouders die bijna dagelijks maar wat graag hun kinderen fotograferen en dit plaatsen op instagram, facebook, twitter, bloggen en vloggen, ouders die graag opscheppen over de schoolprestaties en graag aan iedereen het kerstrapport willen laten zien, ouders die een uur van te voren op het schoolplein staan om te praten over hun kinderen met andere trotse moeders, ouders die van zichzelf vinden dat ze beter zijn dan elk andere ouder en daarvoor een lintje verdienen.

Diezelfde ouders JA JIJ, BESTE GEWELDIGE OUDER jij koopt ieder jaar een tas met vuurwerk voor JOU KIND en laat JOU KIND van 6,7,8, of 9 jaar en ouder onbeheerd samen met zijn vriendjes die net uit de luiers komen er mee spelen in de wijk op de straat en in het portiek, zonder te denken aan de consequenties. Is dit normaal vraag ik mij af?

Roken en drinken mag jou kind niet, maar spelen met zwaar knal vuurwerk ieder jaar is geen probleem hoe dom ben je … oerdom in mijn visie, als jou kind een hand of een oog hierdoor zal missen heb ik geen meelij, (uiteraard zal ik 1ste hulp verlenen dat is namelijk mijn plicht als burger), maar JOU PLICHT ALS OUDER IS OM JE 6 JARIGE ZOONTJE ZIJN DISNEY SCHOOLTAS TE CHECKEN OP EXPLOSIEVEN, want de toekomst die je voor ogen kan in in klap weggevaagd zijn.