De geheime vierde benodigdheid van het leven.

Geoffury 30 jan 2017

Voor alle fans van CSI, Sherlock Holmes, Poirot, Baantjer of iedere andere politieserie of murder mystery, in jargon, kan ik één ding spoilen. Kijk weg, of niet, het is niets plot gerelateerd.

Er zijn maar twee manier om te sterven. En twee hoofdorganen spelen de rol daarbij: hart en hersen. De manieren: je hart of hersen stopt. Door een myriade van redenen. De hoofdzaak is gebrek aan zuurstof. Btw, geen dokter.

Dit brengt mij tot de crux van dit stuk.

In het leven, heb je een aantal basis behoeftes, essentiele factoren. Simpel, zonder ze ga je dood.

De drie benodigdheden.

De eerste heb ik net genoemd. Zuurstof.
En de andere twee dat zijn water en eten. Dat is alles.
Maar ik had een geheim belooft, een spoiler in feite, er is een vierde. Minder bekend, maar tegelijk over-de-top super bekend.

En nu mijn excuses als ik de Engelse variant drop, scheelt me twee tekens, zodat ik erna wat meer speling heb om meer kabaal te rammelen op elektrisch wit. Voor diegenen op Twitter, het is tergend, hoe kan je iets zinnigs in 140 of minder zeggen?

Terug naar het geheim, ik voel me net op basisschool met propje in hand na surprise lootjes trekken en wil niets laten zien op mijn gezicht, pokerface, omdat die getrokken persoon pal naast me zit.

De vierde: Love.

Laat inzinken. Het is echt zo, denk erover na. En ik heb het niet over de gevoelens met iemand van het andere geslacht, dat is de romantische dimensie. Sorry, of zelfde geslacht. Daar wil ik niet téveel op in, niet mijn topic, ik raak al in de war als ze beginnen met praten wie waar moet plassen in welke wc, niet mijn pakkie aan.

Maar ik heb het over liefde in de bredere zin, de breedste misschien, in het algemeen.
Liefde voor je vriend(inn)en, naasten, je buren, kennissen, andere leden van familie. Liefde voor iedereen. De wereld.

Liefde voor life. Love of life.

Klein spelletje om het af te leren. Denk iedereen die je ooit hebt ontmoet, of zal ontmoeten, denk iedereen die je kent, denk ze weg. Druk delete. Delete iedereen met wie je die warmte hebt ervaren, en gedeeld.

Contempleer je bestaan zonder liefde. Hoe voelt het?

Ik vermoed: niet goed. En dat is nog eens een understatement, misschien wel dé, van 2017.
Liefde is essentieel, hè? Meer dan de anderen zelfs.

Kom terug naar nu, in je lijf, in je liefdevolle leven. Na dit stuk papier gezien te hebben, sta op, draai om en ga de strijd aan. Kom in actie.

Kom tot leven.

Tot peace. And love.