Wens of verwensingen?

Sylvia Peters 14 dec 2016

Op radio 538 kun je vanaf 5 december je wensen insturen. Op de website geven ze aan dat ze kleine, grote, stoere, mooie, bizarre en verrassende wensen kunnen laten uitkomen. Een mooi initiatief, waar ze vast een aantal mensen gelukkig mee kunnen maken. Helaas kan ik daar niets mee, ik kan even geen wens bedenken, maar wel een ‘verwens’.

Ik zou namelijk graag wat mensen willen verwensen en dat kan helaas niet bij 538. Dus maak ik maar gebruik van een ander medium. Al die mensen die ik ga verwensen hadden toch niet in de studio gepast en ik hoef ze ook niet aan mijn deur.

Allereerst wil ik de mensen verwensen die het nodig vinden om niet aardig tegen elkaar te zijn. Niet alleen tegen bekenden, maar ook tegen vreemden gaan ze soms flink tekeer. Ik verwens ook mensen, zoals pestkoppen, agressievelingen of extremisten. Dan heb je nog een hele groep die het leuker vindt om ‘kanker’ te roepen of te schrijven, in plaats van dat ze iets positief voor mensen met kanker doen. Hen verwens ik ook. Ik verwens ook iedereen die onze oudjes geen waardig en comfortabel levenseinde gunnen. Hebben die mensen daar al die jaren hard voor gewerkt? Wie ik ook verwens, zijn diegene die niet normaal met elkaar kunnen spreken of discussiëren, zonder dat er alleen maar verwijten komen. Daarnaast verwens ik zeker die mensen die niet kunnen relativeren, die hun eigenbelang voor laten gaan op andermans leed. Of die mensen die juist hun leed gebruiken om het voor de ander ook lastig te maken. Ik verwens ook al die mensen die hun ogen niet open doen. Die nog steeds denken dat kleur of geloof de ware aard kan bedekken. Als zij hun ogen zouden openen, zouden ze weten dat het juist het karakter is, waar ze de mens op aan moeten spreken. Ik verwens ook ziektes, oorlogen en haat. Ik verwens daarom iedereen die denkt dat dit niet verschrikkelijk is. Dus verwens ik ook iedereen die geen moeite doet om al deze ellende te voorkomen, al is het maar om de nieuwe generatie ook een fijn leven te gunnen. Ik verwens zeker al die mensen die geen vreedzame wereld wensen. Een wereld waarin mensen gelukkig kunnen zijn. DAT WENS IK NAMELIJK WEL VOOR IEDEREEN.

Oh, krijg nou wat, ik heb toch een wens. 538 ik kom er aan…