Mag het alsjeblieft een onsje meer zijn?

ploetervrouw.nl 1 dec 2016

Ik vergezelde dit weekend dochter P naar een casting van een modellenbureau. Ze had naar verschillende bureaus foto’s gestuurd en was uitgenodigd om deel te nemen aan een screeningsdag. De bikini moest mee. Ik was nieuwsgierig naar de procedure op zo’n dag en wilde P niet alleen naar een onbekende plek laten gaan. Even zeker stellen dat het geen geile manneval betrof.

Het bleek allemaal koosjer, twee Italianen en één Nederlander monsterden de dames in een grote koude fotostudio. Het ene lange lijf na het andere stapte de fotostudio binnen. Ik heb benen gezien waar ik als humptiedumptie vrouw met korte pootjes jaloers op kan worden, je zou er hoogtevrees van kunnen ontwikkelen.

P heeft gelukkig de genen overgenomen van mijn echtgenoot wat figuur betreft, lang en zeer slank. Daar stond ze dan in die grote koude ruimte in een minuscuul zwart bikinietje voor een fotoklikkende cameraman, de centimeter werd tevoorschijn getoverd om haar maten op te nemen. “Je heupen zijn 1 centimeter te breed”, zei de Nederlandse man. “Als ik je nu naar Milaan zou laten vliegen zou je teruggestuurd worden om die ene centimeter, dan pas je niet in de samples.”. Nu is P smal gebouwd en is er geen grammetje vet op die heupen te bekennen. Als P al niet meer binnen die marge valt welke gezonde vrouw die probeert goed te blijven eten dan wel?

P heeft zelf voor de casting gezegd ‘’ als ze willen dat ik af ga vallen dan hoeft het voor mij niet’, ze kent haar grens en weet wat gezond is maar er zijn natuurlijk tal van jongere, onzekerder meisjes die gaan lijnen en daardoor een ongezonde omgang met voeding ontwikkelen.

Ik raakte in een discussie over deze bizarre richtlijnen met de echtgenoot. “Die mannen kunnen er niks aan doen, die moeten zich houden aan de richtlijnen”, bracht hij uit. Niet die mannen maar de mode-industrie zelf moet iets aan die richtlijnen doen. Moeten de meisjes zo extreem dun zijn om kleding goed over het voetlicht te kunnen brengen? Een paar kilootjes extra zodat modellen op een gezonde manier met voeding om kunnen gaan maakt de kleding echt niet minder aantrekkelijk. Ik kijk liever naar een model met een gezond lijf en een gezond gezicht dan naar een model met een te schonkig lijfje en een bleek afgetrokken uitgeteerd hoofd waarvan je weet dat ze zichzelf uithongert.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mag het alsjeblieft een onsje meer zijn?
Sluiten