Hoe draagt men lange handschoenen?

U wilt graag enkele tips weten om lange handschoenen op de goede manier te dragen tijdens elegante diners of op speciale avonden.

Handschoen

Een vleugje geschiedenis van de lange handschoen

In de jaren 1700 droegen vrouwen lange handschoenen die de helft van de onderarm bedekten en reikten tot op de arm of tot onder de elleboog. In de jaren 1800 werden lange handschoenen vervaardigd uit hertenleer en voorzien van knopen, aanzien als zeer chic, en werden ze tijdens de dag gedragen. In de jaren 1950 droegen vrouwen lange witte handschoenen om er ultramodieus en glamoureus uit te zien. Audrey Hepburn heeft voor deze associatie met glamour gezorgd door haar rol in de film Breakfast at Tiffany’s. Maar wit was niet de enige kleur. Sommige vrouwen kozen voor handschoenen die overeenstemden met de kleur van hun kleding. Hoewel handschoenen geassocieerd werden met mode, dienden ze vooral voor het verwarmen van de handen. In auto’s kwamen ze erg goed van pas omdat in die tijd weinig auto’s waren uitgerust met een verwarmingssysteem. Hierdoor namen autohandschoenen aan populariteit toe, omdat tijdens de wintermaanden het stuur van de auto erg koud aanvoelde.

Het dragen van lange handschoenen

Vandaag worden lange handschoenen vooral gedragen bij speciale gelegenheden. Ze zijn in verschillende tinten beschikbaar: zwart, beige, ivoor, mokka, goud, grijs of amethist. Ze zijn vervaardigd uit kant, satijn, tule, leer of fluweel. U kan uw look samenstellen en accentueren door een elegante, sensuele touch aan te brengen. Lederen handschoenen voegen stijl toe aan uw kleding. U kan het dragen van lange handschoenen in combinatie met lange laarzen best vermijden. Combineer ze met een vest of jas met korte mouwen om ze helemaal tot hun recht te laten komen. In combinatie met een avondjurk zien zwarte operahandschoenen die tot aan de elleboog reiken er zeer elegant uit. Ze worden ook steeds populairder bij bruiden die spelen met het contrast tussen de witte trouwjurk en de zwarte of rode handschoenen.