Technologie

Konings 3 nov 2016

In 1969 had men zich niet kunnen voorstellen dat we nu informatie over vrijwel alles in onze broekzak bij ons dragen. Je kan er ook nog eens foto’s en filmpjes mee kan maken, het weer voorspellen en ook nog draadloos bellen. Ik vraag me af wat die mensen voor verwachtingen hebben gehad over het ontwikkelen van de technologie, want dat jaar liep de eerste mens op de maan.

Die ontwikkeling heeft een snelvaart doorgaan die soms niet bij te houden is. Overal ter wereld worden dagelijks nieuwe uitvindingen gedaan en nieuwe producten ontwikkeld.

Met veel ongeloof zal de gemiddelde mens van toen naar de telefoons van nu kijken. Verbazing zelfs, over wat we doen met de eindeloze stroom informatie die tot onze beschikking staat.
Bijvoorbeeld profielen en profielfoto’s bewerken en die van anderen bekijken. Het roddelkransje van vroeger wordt nu volop over het internet voortgezet. Lekker kijken naar wat andere mensen doen en dat vooral liken.

Zevenenveertig jaar geleden is er veel moeite, geld en technologie geïnvesteerd om de mens op de maan te krijgen. Het lijkt mij dat het gevoel van euforie en overwinning op dat moment niet kan opwegen tegen het trillen of pingen van onze telefoon. Toch lijkt het alsof voor veel mensen het leven vooral rondom hun telefoon draait en niet om alle andere wonderlijke dingen die we momenteel kunnen bereiken met de technoglogie die nu beschikbaar is.

Ondertussen is het vierenveertig!! jaar geleden dat de laatste mens op de maan liep. Veel verder in de mens qua afstand ook niet geweest sinsdien. Zou het niet veel mooier zijn als we weer zulke grote dromen zouden kunnen waarmaken met technologie, in plaats van ieder jaar een nieuwe telefoon ontwerpen?