Een simpel leven is een mooi leven.

[email protected] 3 nov 2016

Een simpel leven is een mooi leven.
Ik zie ze zitten. Maandagmiddag 13:00 in hun onverzorgde voortuin.
Witte Gamma stoel, tanktop met rode pasta vlekken erin. Stoïcijns voor zich uit staren als ik langs fiets. De aroma van een fikse joint die me toe komt waaien. Ja, het is een weer een prima begin van de week voor Gertie, Arie en Hendrik.

Ik ga naar binnen. Laptop open en tikken. Tikken zal ik. Tikken tot het voelt alsof een blinde in hoog tempo braille moet lezen op punaises. Je maakt dit af Daan. Ik word gebeld, gelukkig pauze. “Hee Daan, vergeet je niet dat je vanavond mijn dienst zou overnemen?” Fuck. “Nee natuurlijk niet!” Nog minder tijd, meer stress.

En zo gaat het elke week. Te veel taken en verplichtingen, in een week die dagen te kort komt. Ik sta op om 06:00 en kom terug om 23:00. Iedereen in mijn omgeving verwacht van alles van mij. Rot toch op.

Ik wil ook zoals Gertie, Arie en Hendrik vrijmibo hebben op maandagmiddag. Mijn grootste kopzorg moet zijn of het bier wel koud is om 13:00. Geen druk, geen hoofdpijn, geen stress. Ik kijk naar buiten. Gertie laat zijn nieuwe scooter zien die hij pontificaal over de gehele stoep heeft geparkeerd. Die oudere vrouw moet maar even over de straat. Een simpel leven is een mooi leven.

Zondagmiddag 17:00, ik ben klaar met mijn taken. Ik reflecteer mijn week. Ik heb progressie gemaakt. Gestrest, gedaan, gefaald, ontdekt, geleerd, en gewonnen. Verdomme, ik heb gewonnen. Volgende week weer. Volgende week ga ik weer winnen. Dit wil ik altijd. Ik wil altijd gewonnen hebben aan het einde van de week.

Zondagavond 18:30, ik ben onderweg naar mijn maten om voetbal te kijken. Witte gamma stoel, tanktop met rode pasta vlekken erin. Stoïcijns voor zich uit staren als ik langs fiets. De aroma van een fikse joint die me toe komt waaien. Ja, het is weer een prima afsluiter voor de week voor Gertie, Arie en Hendrik. Ik zie hun verdriet. Zij hebben niet gewonnen deze week. Ik wel. Ik plan snel mijn week vol. Een simpel leven wordt gelukkig nooit mijn leven.