Racisme moe

Geen haar op mijn hoofd wat denkt een verschil te maken in mensen op basis van huidskleur, geloof, afkomst of seksuele geaardheid. Voor mij zijn alle mensen gelijk.
Maar dat er een paar losgeslagen politici denken meer gelijk te zijn dan de rest van de bevolking begint mij nu toch wel lichtelijk te irriteren. Juist het tegenovergestelde van wat zij willen bereiken lijkt mij.

Ik begin, eerlijk gezegd, een beetje racisme-moe te worden.
Zoals zo vaak begint een kleine groep mensen hard te schreeuwen en te stampvoeten om zoveel mogelijk publieke (media-) aandacht te trekken om er (vooral zelf) beter van te worden.

Splinterpartijen zoals Denk zijn ook de reden waarom ik vind dat iedereen die uit een partij stapt, zijn zetel terug moet geven, maar dat terzijde.

Slavernij. Die periode heb ik persoonlijk nooit meegemaakt. Ik heb dus geen ervaring in het benadelen van personen op basis van eerdergenoemde kenmerken.

Toch probeert een klein groepje mensen mij dagelijks wijs te maken dat ik dat wel doe. En sterker nog, dat ik het niet eens weet of in de gaten heb. Onbewust zeggen ze.

Nou, als ik het niet weet, en niet in de gaten heb. Waarom zou ik mij daar dan druk om maken ?

Ik ben er echt wel een beetje klaar mee dat mensen die mij niet kennen en niets van mij weten bepalen dat ik een genetisch bepaalde ex-slavenhouder met koloniaal sentiment ben
die onbewust racistisch en discriminerend door het leven gaat en boete hoort te doen voor de daden van iemands voorouders.

Denk je nou echt dat een kind bij het zien van een zwarte Piet de link legt naar slavernij (als ze al weten wat dat is)? Maar toch gaan volwassen mensen op stap om kleine kinderen bang maken door te schreeuwen en te scanderen. Alleen om een politiek punt te maken. Wie spoort er dan niet ?

Ik vraag me dan trouwens af of die mensen als kind ook al niet aan dat soort kinderfeestjes hebben gedaan ?

Maar goed, dit soort gedachtes mag je niet openlijk uitdragen. Dan ben je namelijk wel racistisch en discriminerend bezig. Nou weet je wat? Dan noem je mij maar racistisch.

Ik ben in mijn leven al voor erger uitgemaakt, dus dat kan er ook nog bij. En mensen die mij ook maar een beetje kennen weten toch wel hoe het echt zit.

Ga jij vooral lekker door met kleine kinderen bang maken en mensen tegen elkaar opzetten.
Goed bezig !