Mag ik jouw bitch zijn?

Rosanne Kars 23 nov 2016

Om nog maar even in de Trump- sferen te blijven, (er wordt immers niet altijd zo’n bijzonder persoon als president gekozen. Niet dat ik voor Clinton was overigens. Ik ga voor 2020 met Kanye West. Oké, grapje.) de halve wereld was ontsteld toen een video van Trump opdook uit 2005. Daarin vertelt de heer Trump dat je kunt doen met vrouwen wat je wilt, gevolgd door de nu beroemde uitspraak ‘grab them by the pussy’. Alle feministen stonden op hun achterpoten, want dit kon echt niet. Niet alleen feministen trouwens, veel vrouwen en zelfs mannen vonden het te ver gaan. Dit zeg je gewoon niet over een vrouw. De ironie.

Geef mij een beroemde Amerikaanse zanger/rapper, geef mij een goede beat en geef mij de uitspraak van Trump en tada, een nieuwe nummer 1 hit is geboren. Platgedraaid in de club en op de radio. Niemand die je hoort over het feit hoe vrouwonvriendelijk het nummer is. Sterker nog, ik durf te wedden dat er een groep vrouwen is die in de club bij het horen van het nummer haar toch al korte jurkje meteen tien centimeter omhoog schuift, de heupjes lekker in de strijd gooit en verder gaat met de zoektocht naar de hunk van de avond. Vrouwonvriendelijk nummer? Nee joh, goed nummer juist!

Ja, ik ben het zat hoe vrouwen worden neergezet als een seksobject ondergeschikt aan de man. Waar ik echter nog slechter tegen kan, is de hypocrisie van de mens. De media stonden vol met de uitspraak van Trump, maar ondertussen worden op de radio wel liedjes gedraaid waarin zelfde soort teksten te horen zijn. Is het minder erg als er een goede dreun onder wordt geplakt?

Songteksten liegen er niet om: vrouwen worden neergezet als hoeren, bitches en sletjes. Veroverobjecten voor het plezier van de man. Waarom? Als het een jongen lukt meisjes te ‘fixen’ (wat ik trouwens echt een afschuwelijke term vind) is hij een oude fixbeer. ‘Hè, lekker bezig (vul random jongensnaam in)’. Zodra een meisje/vrouw soortgelijk gedrag vertoont is zij een hoer. Niet dat ik het tof vind dat gedrag, maar gelijke behandeling ben ik wel voor, dus in plaats van ‘slet’ vind ik ‘fixberin’ wel een leuke, nieuwe benaming. Zullen we die er in houden?

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mag ik jouw bitch zijn?
Sluiten