Sinterklaas bestaat wel

Harrie Schröder 5 okt 2016

Interrail-tickets gratis? de Belgen hebben het uitgerekend 1.1 miljard.

Dus de EU was weer eens dolenthousiast, men had weer een doel gevonden om de Europese bijdragen van EU landen zo snel mogelijk weer uit te geven. Twee tienermeisjes uit Duitsland hadden een ideetje naar de EU gestuurd om jongeren “gratis door Europa te laten reizen”.
En erg nobel en grootmoedige gebaar , want we willen allemaal toch wel eens sympathiek overkomen, Toch?

En warempel het idee vond gehoor bij de EU commissie en zonder blozen en tegenspraak wilde men het wel uitvoeren om alleen al een Brexit tegengeluid te laten horen ? ,zoiets van" kijk ons mooie Europa en we hebben iets over voor de jongeren ze kunnen kennis maken met andere culturen en vriendschappen opbouwen met jongeren uit andere landen".

Alleen dat grapje zou de EU gemeenschap dan wel even bij het goedkoopste kaartje 1.1 miljard en bij het duurste kaartje 2 miljard kosten.
Dat de EU als Sinterklaas rondstrooit met subsidies was al wel bekend maar het wordt tijd om zich eens te realiseren wat men met 2 miljard zou kunnen doen.
Bijvoorbeeld aan de hongerige in de wereld een pakket van laat zeggen honderd euro geven en als je dan een voorstelling kunt maken van hoeveel pakketten dat dan zijn ,ja dan moet je je als EU toch wel rot schamen dat je alleen al over “gratis” interrail-tickets nadenkt.

Nee, “onze” volksvertegenwoordigers in Brussel kunnen er wel wat van ,ze geven net als Sinterklaas cadeaus weg die ze zelf niet hoeven te betalen want net als bij Sinterklaas betalen de ouders van de kinderen de presentjes zelf.
Het enigste verschil is dat de ouders zelf kunnen beslissen hoeveel ze voor een cadeau willen uitgeven en met de EU weet je het nooit hoeveel het uiteindelijk kost.

Bedankt Belgen dat jullie het wel even hebben uitgerekend want ik heb het nog niet op de Nederlandse TV gezien.