Niet leuk, al dat gedoe

Steven van der Jagt 24 okt 2016

Er is dus nu een oorlog in Syrië en daardoor heel veel vluchtelingen. Toevallig is dat helemaal niet leuk.

Daarnaast is er nog veel meer gedoe. Zo is er een klimaatverandering. Er is een global warming en daardoor komen er heel vervelende dingen. Daar moeten wij nu iets aan doen, want toevallig is dat helemaal niet leuk.

En dat is nog lang niet alles. Zo is er ook heel veel racisme in de wereld en dus ook in Nederland. Het is niet leuk als je slachtoffer bent van racisme. Ik stel dus voor dat we met dat gedoe van racisme vanaf nu helemaal stoppen want het is toevallig helemaal niet leuk.

En ook dat er weleens conducteurs in de trein in elkaar worden geslagen. Stel je maar eens voor. Dan ben je conducteur en je bent gewoon plaatsbewijzen aan het controleren en dan komt er zo’n gast en die slaat je helemaal in elkaar. Toevallig is dat helemaal niet leuk.

En dan heb je ook nog heel veel seksisme in de wereld. Dat is dus dat je een dochter krijgt en dan zeggen de mensen ‘Wat een leuke dochter’, maar dat is dan dus genderstereotypering. En dat is toevallig helemaal niet leuk.

En het komt ook weleens voor dat ze je kind willen vaccineren. Maar in die vaccinaties zit dan allemaal gif want dat is zo. Dan gaan ze dus gif in je kind spuiten en allemaal camera’s waarmee ze je kind in de gaten houden. Toevallig is dat helemaal niet leuk.

En dat komt het ook nog weleens voor dat je erwtensoep eet en dat die toch niet zo lekker is. Toevallig is dat helemaal niet leuk.

En dan komt het ook weleens voor dat Trump in Amerika is en dat ‘ie president wil worden en zo. En dan heb je daar dus veel gedoe. En toevallig is dat helemaal niet leuk.

En dan heb je ook nog weleens dat er ergens een natuurramp is. Dat kan in Estland zijn maar ook in Japan. Dat hangt ervan af of het in Estland of Japan is. Maar waar het ook is, het is toevallig helemaal niet leuk.

En dan heb je ook nog van die PVV en dan van die tokkies die erop gaan stemmen. En dan heb je dus dat we hier een racist hebben en dat doen ze hier aan intolerantie en zo. Toevallig is dat helemaal niet leuk.

En dan heb je ook nog Ajax. Toevallig is dat helemaal niet leuk.

En dan heb je ook nog van die slechte columnisten die alleen maar columns schrijven over dingen waarover iedereen het wel eens is dat het niet leuk is. En toevallig is dat helemaal niet leuk.