Leven in een leugen

P.B.Panday 18 okt 2016

Ik zat laatst naar de tv te kijken toen de serie van de Flodders begon, aflevering: “De gave”, (zie op YouTube). Een prachtige aflevering die precies aangaf hoe bepaalde wonderen door “misverstanden” ontstaan en hoe de massa daarvan onder de indruk geraakt. Dit is slechts één voorbeeld uit de duizenden.
Wij lachen erom en zien het puur als entertainment. Althans een klein deel van ons, want er zijn nog te veel mensen die moeite hebben het verschil te zien tussen fictie en realiteit. Enerzijds door hun eigen naïviteit en anderzijds door de praatjes van gladjanussen, wonderdoktoren en kwakzalvers. Het zijn van die louche figuren die niets oplossen, doch je wel met een kater achter laten. Zij zullen je allerlei garanties geven om jou onder hun invloed te doen geraken. Zij kunnen echt niets. Honderd procent niets. Het zijn gewetenloze figuren zonder enige vorm van empathie. Trap er alsjeblieft niet in.
Mensen kunnen geen “wonderen” verrichten. Wij zijn niet in staat om te genezen of om iemand “beter” te maken. Zelfs de beste astrologen, medici van over de hele wereld met al hun kennis en knowhow kunnen dat niet. Bonafide specialisten zullen je daarom nooit en te nimmer beloven je, met honderd procent garantie, je van je problemen af te kunnen helpen. Reden?
Ze weten dat zij slechts een “voorwaarde” kunnen scheppen, het proces kunnen beïnvloeden, doch het nooit kunnen voltooien. Zoals met een zaad. Je stopt het in de grond en geeft het water, maar het is aan de natuur om het te voltooien, te doen ontkiemen. Zo ook kunnen astrologen net zo min de werking van sterren of planeten beïnvloeden als die van eb en vloed.
Als “God” je op “verzoek” (bidden, offers brengen e.d.) kan genezen, waarom kan “Hij” niet op dezelfde verzoek preventief handelen? Religie is ontsproten uit de fantasie van de mens en zo ook de goden. De mens kan dus geen beroep doen op een godheid, in welke vorm dan ook. De reïncarnatie theorie en alles daar omheen is allemaal een grote onzin. Het is allemaal verzonnen om de geest van de mens te beïnvloeden/indoctrineren.
Een andere kracht dan de natuur bestaat niet. De natuur kent geen dood, leven, ziekte, ellende e.d. Wij zijn een onderdeel van een natuurlijk proces. Als je weet hoe de natuur werkt, dan zou je meteen afstand doen van welke geloof, gebedsgenezer en kwakzalver dan ook. Leef niet in een leugen.