De verbusinessing van de mij

De maatschappij verzakelijkt en verjuridiseert in rap tempo op het moment en zelf merkt u dat aan het feit dat de algemene voorwaarden en waarschuwingen u om de oren vliegen. Dit is grotendeels de schuld van Amerika!*
De verzakelijking introduceert een nieuwe manier van communiceren. Er wordt bijvoorbeeld veel met afko’s gesmeten of met semi Engels businesstermenjargonistisch gepraat.**
Om u alvast een beetje beter voor te bereiden op de toekomst geef ik een korte introductiecursus uit eten gaan met je geliefde in 2020.
“Dag lieftallige wederhelft met wie ik een samenlevingscontract zonder betalingsverplichting heb afgesloten”
“Hallo schat die wel getekend heeft voor een aanvullende bijdrage indien de inkomsten na een eventuele scheiding lager uitpakken dan nu”
“Zullen we eerst even wat quick wins regelen?”
“Bon plan, dan vinken we die af”
“Medewerker van dit voedsteltechnisch etablissement? Mogen wij een mandje brood met kruidenboter”.
“Uiteraard meneer mevrouw, mevrouw meneer (speciaal voor de feministen) mag ik u er op attenderen dat het bakje kruidenboter nauwelijks groot genoeg is om de helft van de, door ons met elkaar afgesproken, hoeveelheid brood van kruidenboter te voorzien”.
“Één moment alstublieft wij moeten dit even intern en tevens offline bespreken, ik kom bij u terug wanneer de besluitvorming heeft plaatsgevonden”
“Vind jij de hoeveelheid een No Go?”
“Nee, het is zeker geen showstopper maar we nemen het wel mee in het lessons learned rapport.”
“Mevrouw meneer, meneer mevrouw (merk op dat de mevrouw hier eerst genoemd is) ik zal de door u bestelde goederen conform onze zojuist opgestelde SLA opleveren” ****
“Oke dan kunnen we nu even F2F de rest van de agenda in deze Bila finishen en de sprint op completed zetten.”*****
“Gaan we nu eerst even een klap geven op het low hanging fruit dan kunnen we dat lekker aftikken”.

Ik ben door mijn woorden heen en ik moet me natuurlijk wel aan de algemene voorwaarden van de Metro houden. Ik hoop dat u na het lezen van deze korte introductie een klein beetje meer Future Ready bent geworden.

*Als dit het laatste column is wat er van mij verschijnt dan zijn de NSA, CIA en FBI niet blij met deze opmerking geweest.
**Of gewoon met totaal zelfverzonnen woorden.
*** Aan deze korte introductiecursus kunnen geen rechten worden ontleend.
****Service Level Agreement = set afspraken met de leverancier
***** Face to Face en BILA = gesprek met twee personen