White privelages

Ze hebben weer een stok gevonden om mee te slaan, de anonieme Efteling klagers. Dit keer moet de Efteling eraan geloven, de volgende keer een aantal stammen in Afrika die de gewoonten van hun voorouders naleven. En waarom? Omdat ze het stereotype beeld van de donkere mens uit het verleden vertegenwoordigen. Voor wie in het verleden willen leven, mijnsinziens. Wellicht is dat soms ook beter dan het heden, zij kunnen het je anoniem vertellen. Hang het maar aan, dan hoor je erbij. Ze hebben zelfs een clubje opgericht, maar ik als blanke Nederlander, hoor daar niet bij.

Op nu.nl zouden ze zelfs zijn vergeten de schadelijke stereotyperende "poppetjes" van onze Chineze medemens te benoemen, aldus de AA (Anonieme Actiegroep). Dat nu.nl alleen de donkere mensen benoemd is niet voldoende, nee ook Chineze mensen mogen deze vorm van onderdrukking in de Efteling niet accepteren. Dat er legio "poppetjes" zijn die blanke mensen moeten voorstellen, met tulpen en molens, daar mag niet over geklaagd worden. Ik als blanke Nederlander heb namelijk white privelages. En om die reden mag ik de rascismekaart niet trekken. Ik sta namelijk, als blanke Nederlander, voor de onderdrukker en de rascist. En ik zal moeten boeten.

Ik vraag me af wie er nu eigenlijk de rascist is en ik denk velen met mij. Helaas zou een goed onderzoek door de Efteling nu beïnvloed worden door de media aandacht, dus daar gaat je objectiviteit. En dat is jammer.