Zwaardere straffen zijn noodzakelijk!

Beste lezers,

Als je op een dag wakker wordt en je geliefde vriend, vriendin, vader, moeder, opa of oma er ineens niet meer is dat stort je wereld ineen. De zon is gestopt met schijnen, de bloemen zijn verwelkt en je leeft op dat moment niet meer, je overleeft. Alle mensen om je heen proberen je te steunen, maar aan het eind van de dag sta je er gewoon weer alleen voor. Alleen in je huis, zonder geluiden van je geliefden, alleen het kloppen van je eigen hart…

Dat is wat er gebeurt wanneer je als nabestaande achterblijft met een grote leegte. In een fractie van een seconde je leven verwoest. Onherstelbaar kapot gemaakt door mensen die geweld gebruiken zonder reden. Daders die maar kort gestraft worden en na enkele maanden weer buiten staan terwijl wij, slachtoffers en nabestaanden van zinloos geweld, ons hele leven moeten vechten. Het gevoel dat je in een hele slechte film terecht bent gekomen, een slechte droom waar geen einde aan komt. Dat is het deel wat wij slachtoffers moeten betalen.

Als je dan uiteindelijk verwacht dat jou burgerbelangen naar eer en geweten verdedigd worden kom je bedrogen uit. Er wordt niemand beschermd, jouw leven is niks waard, jouw leed telt niet meer. Slechts enkele regels in een wetboek, die ervoor moeten zorgen dat daders gestraft worden kunnen niet of slechts deels vervuld worden.

Berouw, spijt, "zal het nooit meer doen" en nog vele andere zogenaamde spijtbetuigingen van de daders zijn handig om de rechter ervan te doen overtuigen dat je als dader toch echt het beste voor had. Daarom krijg je wederom een kans. De zoveelste. Je mag weer opnieuw beginnen, een schone lei. Terwijl wij slachtoffers nooit meer opnieuw kunnen beginnen. Voor ons geen schone lei, geen herstart. Voor ons gevoel is geen plaats meer in een rechtbank. Slechts het lot van de daders kan een rechter nog wakker houden.

Daarom zijn wij een petitie gestart, om Piet Lichtendahl en al die andere slachtoffers en nabestaanden in het verleden, maar meer nog in de toekomst een grotere stem te geven. Dat daders hun verantwoordelijkheid zullen gaan nemen en dat er een straf volgt die aansluit op de gevolgen van de gepleegde feiten. Dood na geweld, blijft gewoon dood, daar kunnen we toch niet omheen?

Wij zijn voor zwaardere straffen, gewoon omdat het nu moet!

Help mee en teken deze petitie!

www.geweldzwaarderstraffen.nl

Bedankt,

Namens Vera Kok, vriendin van Piet Lichtendahl