Staying hot for my husband

robbydehaan 3 jun 2016

Tijdens een nachtelijke poging het internet uit te lezen scrolde ik door één van mijn favoriete websites, een pareltje in het roddel- en achterklapcircuit. Artikelen als ‘Bella Thorne in the worlds tiniest orange bikini’ fonkelen de lezer tegemoet. De begeleidende foto’s zijn helemaal een feest. Kosten noch moeite zijn gespaard om het beroemde doelwit vanuit een onflatteuze hoek vast te leggen, met als gevolg dat het plebs na het lezen van zo’n verhandeling de vetjes liefkozend in een figuurcorrigerende onderbroek duwt. Het valt allemaal best mee, die oranje bikini staat haar ook voor geen meter. Kortom, ik had er schik in.
Ik swipete er op los tot mijn duim bleef hangen bij de kop ‘Staying Hot For My Husband is ESSENTIAL to A Successful Marriage’. Gebiologeerd opende ik de tekst, wellicht stak ik hier nog iets van op. De openingszin was meteen raak. “They say ‘happy wife’, happy life’, but I’m only happy when my husband is happy”. Ehm, oké. Een edelmoedig statement, maar als die van mij korzelig op de bank zit te pruttelen als FC Voetbalclub met 10-0 heeft verloren lijdt mijn hum er niet onder. Maar, de behoeften van de hubby van blogster Amanda Lauren zijn ongecompliceerd; het heerschap is gelukkig zolang zijn vrouw er maar lekker uitziet. En nobele Amanda kan niet anders dan haar vrijer hierin lijdzaam tegemoetkomen. Want, zoals zij treffend weet te verwoorden: “If men can’t help but be visual creatures, I need to oblige“.
Ik las verder, gedachteloos mijn beenhaar vlechtend. Het is Amanda menens. Zo heeft ze het officieel gemaakt door haar mannetje tijdens hun trouwgeloften te beloven er álles aan te doen om zijn vrienden jaloers te maken dat hij zo’n geil vrouwtje heeft. De aanwezigheid van een rabbi gaf een gewichtige dimensie aan het geheel.
Je leest de weemoed in het betoog wanneer Amanda begint over de rest van ons mottige stervelingen. Want, zo poneert ze vurig, zonder verse make-up op je snuitje wil mannie misschien geen sex meer met je. Ik draai me om naar mijn snurkende verloofde.Zou mijn hartenlapje me nog wel aantrekkelijk vinden?
Ik denk aan alle keren dat ik hem, gewikkeld in groezelig fleece en ongetwijfeld met permanente snotjes in mijn neus, van me af heb moeten meppen. Hoe hij lodderig naar zijn eigen reflectie in mijn vettige voorhoofd staart, teder een dorre sliert haar achter mijn oor vegend. Ik denk aan de geluiden die hij maakt als hij onder de douche zijn neus snuit.

Ik laat mijn beenhaar nog een dagje staan.