Prettig verslaafd

Het was in de ochtend altijd strijd. Samen met mijn zus aan de ontbijttafel was bijna onmogelijk omdat we elkaar in de haren vlogen over van alles. Het zal vooral het ochtendhumeur zijn geweest. Maar over 1 ding waren we het altijd eens. De zender op de radio. Radio 3fm stond altijd heerlijk te brommen in de ochtend met The Breakfastclub. Peter van Bruggen en Jeanne Kooijmans was de tweecomponentenlijm die mijn zus en ik bij elkaar hielden.
En zo ben ik met die zenderopgegroeid. Op school mocht de radio soms aan en met meerderheid werd er gekozen voor 3Fm. En in die tijd was ook op de werkvloer Arbeidsvitamine of Ruuddewild.nl altijd mijn metgezel. Het gaf mij een vertrouwd gevoel in onzekere situaties. Het heeft mij altijd zelfvertrouwen gegeven zodra ik het verzachtende geluid van radio 3 hoorde.
Ik won prijzen bij Henk met Wat Is Waar en zat aan de buizenversterker gekluisterd als de freule bij De Breijstaete haar avonturen uiteen zetten. Soms neigde het naar verslaving. De auto werd aan de kant gezet om de ontvangst niet te verstoren. Als een junk hing ik boven de radio als iemand dreigde de zender te veranderen. Ik nam ontslag als de transistor niet constant op Hilversum 3 afgestemd stond. Kom niet aan mijn shot 3Fm!
High van De Coen en Sandershow dacht ik heel oud te worden. Maar zonder dat ik er erg in had begon ik langzaam met afkicken. Terugkijkend weet ik wanneer het begon. Op 3 januari zat ik ongemerkt naar mijn 3fm dj Rob Stenders te luisteren op Radio2! Een Tweet is getuige van dit feit. ‘Wat gebeurt er met me?’ dacht ik nog. Maar daarna ging het snel. Claudia ging en Dolf was al weg bij 3. Heel natuurlijk eigenlijk. Geen moeite voor hoeven doen. Niet hoeven klagen bij een klantenservice. Ik werd op mijn wenken bediend. Alleen mijn shot in de ochtend beleef achter. Giel was zo vertrouwd. Onwennig zat ik op de stoel voor de radio te zoeken naar een ochtendshow die me de rush gaf die ik nodig had. Gerard werd mijn nieuwe dealer. Gelukkig viel ik achterover in mijn zitting. En na afgelopen uitspraken van Giel wist ik dat ik goed zat. Dit wordt mijn nieuwe radioleven. Ook al is het de zender die ik vroeger verafschuwde omdat mijn ouders er naar luisterde. Dit wordt mijn nieuwe handelaar van gelukzalige luistermomenten. Serious Radio 2 verslaafde. Helemaal Top2000!