Is een schaap anders dan?

Ik zie de laatste tijd ontzettend veel berichten binnenstromen over het Yulin festival in China. Het Yulin festival is een festival in China waar duizenden honden worden geslacht en als consumptie worden verkocht. Overal op Twitter en Instagram en vooral op Facebook vind ik plaatjes met de tekst: "Stop Yulin een hond is als familie." Na het lezen van dat soort berichten voel ik mij fijn dat er zoveel mensen zijn die geven om de honden in China. Tegelijkertijd knaagt er iets in mij. Waarom wordt iedereen zo boos over het feit dat het over geslachte honden gaat? Er worden toch ook duizenden koeien, schapen en varkens geslacht voor consumptie? Ik vraag mij altijd af hoe mensen een hond anders kunnen bekijken dan een kalf? Waarom is er niemand boos over de slachterij van al die andere duizenden dieren?

In Nederland worden er dagelijks per seconde 1585 dieren geslacht. Als je dat omrekend naar een jaar worden er jaarlijks 553 miljoen dieren geslacht voor de consumptie.
Is het dan niet elke dag een Yulin festival in Nederland? Alleen dan met koeien, schapen en varkens in de plaats van honden.

Veganisme wordt steeds groter in Nederland en ook in andere landen op de wereld. Elke dag komen er nieuwe veganisten bij. Een veganist is iemand die geen dierlijke producten gebruikt en geen dierlijke ingrediënten consumeert. Zo dragen zij geen leer en gebruiken geen make-up wat getest kan zijn op dieren. Dankzij de veganistische mensen worden er per jaar per persoon negen dieren gered. Ook zijn er steeds meer vegetariërs in Nederland en veel daar van maken na een tijd ook de keus veganistisch te worden.

Met dit bericht wil ik niemand iets kwalijk nemen voor het eten van vlees of het gebruiken van dierlijke producten. Wel wil ik erop wijzen dat een hond of een kalf beide hetzelfde zijn.
Als zoveel mensen het leven van een hond willen sparen, waarom sparen we dan ook niet het leven van een kalf?