Blue Monday

StephanieB 14 jun 2016

Zondagavond begint het gevoel al… maandag komt er weer aan. Ik probeer er niet aan te denken, maar terwijl ik me afvraag of ik nog een aflevering op Netflix aanzet of toch naar bed ga, kies ik voor het laatste. De maandag… wat een algemeen gehaat fenomeen. Fenomeen noem ik het ja, het is eigenlijk namelijk meer dan de eerste werkdag van de week. Ook al zou je parttime werken en op maandag vrij zijn, dan is een maandag nog steeds een maandag. Op maandag word je er aan herinnert dat er een nieuw begin is en dat je zelf de touwtjes in handen hebt om er wat van te gaan maken. Blijf ik nog even liggen of ga ik toch alvast 20 minuten hardlopen, ruim ik mn huis nog even op of regel ik toch nog even die afspraak? De maandag zet de toon van de week. Eigenlijk is de maandag een soort 1 januari, maar dan om de 7 dagen. Op maandag beginnen we namelijk weer met ons dieet, drinken we iets minder, denken we na wanneer we naar de sportschool gaan (nadenken ja want op vrijdag zijn we nog niet geweest) en beginnen we eindelijk met die hobby die toch stiekem zo leuk is.

Misschien helpt het als ik toch dat ene alvast in het weekend doe, verandert dat mn maandag? En waarom is de dinsdag of woensdag dan weer zo anders ineens? Mijn verwachtingen stel ik in ieder geval bij. Al die keuzes die ik op maandag namelijk al moest maken zijn nu al gedeeltelijk verleden tijd. De verschillende opties om mijn tijd mee te vullen hebben al zn plekje gevonden en uiteindelijk staar ik toch naar een belachelijk ambitieus “things I will do someday maar schijnbaar wordt het nu of nooit TO DO” lijstje wat er nog steeds niet anders uitziet aan het einde van de week. Vreemd genoeg geeft het me een soort rust en onrust tegelijk: ik leef nog zonder dat lijstje afgemaakt te hebben versus ja maar ik moet toch alles uit het leven halen met zoveel mogelijkheden tegenwoordig?!

Als ik nou elke dag een klein beetje doe, dan wordt die maandag steeds minder eng. Want eigenlijk kan ik op andere dagen ook wat doen en hoef ik me niet per se te bewijzen op die ene dag.

Top die maandag! Laat m maar komen, want ik ga toch morgen al laten zien wat ik kan.