Balhaar

Chantal47 14 jun 2016

Vanochtend komt zoonlief de kamer binnen. "Mam, ik heb ze!""Euh, wat heb je", vraag ik. "Nou, balhaar!" "Eerst had ik één pluk maar nu echt veel meer." "Tof man en dat voor je 12e verjaardag", zeg ik."Ja, hè", zegt B, "ik ben nu een echte man!" Terwijl hij de kamer uitloopt gieren manlief en ik het uit van het lachen. Geluk zit in een klein plukje balhaar.

Toen zoonlief amper 6 jaar was heeft hij samen met een tiener een youtube filmpje gekeken van een knul die een parodie had gemaakt op het liedje ‘Baby’ van Justin Bieber. Dat ging als volgt:"Balhaar, balhaar, oh geen balhaar, balhaar, wanneer komt nou toch die eerste pluk". B vond het geweldig en lag in een scheur. Ruim- en vrijdenkend als wij zijn;-) hebben wij het maar zo gelaten en heeft manlief het liedje zelfs op de mp3 van B gezet. Het liedje is verder vrij onschuldig dus moet kunnen. Op een avond vroeg ik aan B of hij wist wat balhaar was. "Nou, euh nee", zei hij. Ik moest mijn gezicht in de plooi houden zodat ik niet in lachen zou uitbarsten. Dat zou zijn tere kinderzieltje niet trekken. Elke dag zong B wel een keer dit liedje terwijl hij ernaar luisterde op zijn mp3.

Toen kwam de dag waarop hij vroeg aan manlief of hij zijn, euh, balhaar mocht zien. A deed hier niet moeilijk over en toonde B het resultaat van jaren. B riep vol afgrijzen "IEUW" en heeft nooit meer naar het liedje geluisterd.

Ondertussen is B bijna 12 jaar. Dit houdt in dat hij alles wat maar riekt naar seksueel getinte opmerkingen geweldig vindt. Penicilline, whahahahaha, Marvin Gaye, whoehoehoe of Titus Brandsma school, whihihihihi! Het is bijna onmogelijk om een normaal gesprek te voeren aan tafel. Of ik nu aangeef aan manlief dat ik weinig energie heb of hem verzoek de slagroom stijf te kloppen, B kan het niet laten om dan te roepen, "Dat zei zij ook vannacht!".

Vandaag heeft B zelf muffins gemaakt. Als hij klaar is met bakken vraagt hij, "Mam, mag ik ze versieren?" "Ja hoor", roep ik. Als ik later naar het resultaat kijk verschijnt er een glimlach op mijn lippen. De muffins zijn versierd met piemels. Het blijft een knul hè;-) Morgen mag hij twaalf kaarsjes uitblazen maar na het zien van deze muffins vraag ik mij af of ik er misschien toch zes op moet zetten;-)

You are young once, but you can be immature forever.