Vrijage op de markt in Delft

Robert Rooij 30 mei 2016

Vandaag heeft de Delftse zedenpolitie een vrijend stel van het marktplein moeten verwijderen dat het volgens een politieagent het wel erg bont maakte. Het stel bedreef openlijk de liefde aan de voeten van het standbeeld van Hugo de Groot, en dat terwijl op dat moment een ander jong liefdespaar in het stadhuis elkaar het jawoord aan het geven was.
De man en de vrouw waren elkaar vlak daarvoor op de tribune van de trouwzaal in het stadhuis tegen het lijf gelopen en hadden kennelijk allebei het huwelijk van hun twee stadsgenoten willen bijwonen. De aantrekkingskracht tussen de twee toeschouwers bleek echter zo groot, dat ze niet langer op het jawoord van de bruid en bruidegom konden wachten en ze voortijdig het stadhuis hebben verlaten. De vrouw trok haar nieuwe verovering aan zijn riem naar buiten en wachtte haar beurt niet af!
De uitspattingen van de twee gebeurden onder het oog van de camera’s van een tiental Japanse toeristen die zich tussen het Delfse stadhuis en de Nieuwe Kerk hadden verzameld, bij het standbeeld van ‘Hugo Grotius’.
Of de opgepakte tortelduiven bekenden waren van het prille huwelijkspaar, was de woordvoerder van de politie niet echt duidelijk. De trouwplechtigheid heeft in ieder geval ongestoord kunnen plaatsvinden, want het jonge bruidspaar, de familie en de overige aanwezigen hebben zo goed als niets gemerkt van de amoureuze praktijken die zich tegelijkertijd op het marktplein buiten hebben afgespeeld. Toen het bruidspaar weer buiten op het bordes stond, waren de andere tortelduiven al gevlogen.