IS = ISraël

Ik heb het er moeilijk mee. Geboren in Nederland maar ik heb een kleurtje. Het is een prachtige kleur daar ligt het niet aan… maar er is een verschil. Een klein verschil dat dus wel deel uitmaakt of je er wel of niet bijhoort. Gelukkig niet bij iedereen maar toch wel bij de meeste of lijkt dat alleen zo?

Ik heb een snelle tong en hou van praten zolang het zinnig en respectvol blijft. Bij anderen blijft het ook zinnig en respectvol, totdat je over het conflict spreekt in Palestina. Wanneer ik daarover mijn mening uit ben ik de ene keer een antisemiet en de andere keer een radicale “ALLOCHTOON”.
Ik spreek hier vaak over met jongeren. Wat mij opvalt is dat ze redelijk weinig kennis hebben over wat er daar gebeurd sinds 1948. Tot zover Palestina.
Wat ik simpelweg niet begrijp is dat wanneer er een terroristische aanslag gebeurd door IS ze wel weten wie, waar en wat er gebeurd is. “Moazza, jij bent toch moslim… mag dat zomaar van Allah?” Dit terwijl we precies over hetzelfde praten.
“Israël” noemt zich de Joodse staat en wordt ook als dusdanig erkend. Het zelfde geldt voor IS, dat zich Islamitische Staat noemt. Het enige verschil is dat IS niet erkend is door de absolute meerderheid van de moslims. IS = ISraël. Ontmasker de terroristen en het zionisme. Dit zodat de verschil tussen joden en de zionisten, de moslims en IS gemaakt kunnen worden. Dit zodat men, met name de jongeren deze onderscheid kunnen maken. Dit zodat mijn broertje die denkt dat Zionisme gelijk is aan joden niet meer: “Joden aan de gas roept” of niet meer: ” Onthoofd die barbaren… papa is dat de Islam?” Hij kent het verschil niet… Heftig allemaal en dat tijdens de puberteit… Heftiger.

Moazza (Pseudoniem)