KLIKJOURNALIST, als je dat mij had geflikt

Leen Smit 13 mei 2016

We zijn de afgelopen weken overspoeld met een schat aan nieuwe woorden, met o.a. De Nederturken en de Klikturken. Allemaal uitgevonden door Ebru Umar. Wie dat is, hoef ik hier niet uit te leggen, u kent haar allemaal.

Zij is terug uit Turkije van een te lange gedwongen vakantie – zo zal ik het maar netjes noemen – al hoewel anderen vinden dat ze “vast gehouden is” Ik vroeg me af “hoe” maar daarop heb ik nooit een antwoord gekregen.

Vandaag stonden de kranten weer vol, want ze wil graag volop in de belangstelling staan. Haar collega journalisten vragen haar het hemd van het lijf maar ze blijft vriendelijk lachend de goede antwoorden geven. Hier en daar wel wat “geknipt” in de video maar toch; netjes en beschaafd, en zo hoort het ook. Dus heeft ze misschien in Turkije toch nog wat geleerd…….

Maar haar collega journalisten zijn helemaal niet netjes en beschaafd. Die hebben er waarschijnlijk lol in als er met haar wat gebeurd. Kunnen ze weer schrijven tot ze groen en geel van de leugens zien en kunnen ze de Turken weer de schuld van alles geven.

Ebru had een goed gesprek en advies gehad van het OM in Amsterdam en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding. Boven het artikel stond: “Ebru Umar op geheim adres en in gesprek over beveiliging” (nos.nl)

Tot mijn stomme verbazing schrijft dezelfde journalist: dat ze uiteindelijk terecht komt in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk” wat Ebru overigens aan deze journalist zelf had verteld.
Ik dacht; ze hebben nog net het kamernummer niet vermeld. Wat een “klikjournalist” om dat zo te vermelden over iemand die even naar een onbekend adres gaat tot haar veiligheid is geregeld. Hoe stom kan zo’n collega “klikjournalist” zijn ?

En wat lees ik in de Telegraaf: ""We spreken de vermoeid ogende Ebru Umar in kamer 251 in hotel Huis ter Duin in Noordwijk""

“KLIKJOURNALIST” als je dat mij had geflikt….. had je nu geen oren meer !