Zelfs een kabouter kan opkomen voor een meisje.

Anneloesbos 22 apr 2016

Elke vrijdagavond ga ik op mijn verroestte en piepende fiets richting de horeca gelegenheid waar ik werk. Elke vrijdagavond trek ik mijn werkkleding aan en bereidt me voor op weer een avond opmerkingen, glimlachen en beleefd blijven. Vooral dat laatste is toch wel erg lastig wanneer het eerste wat uit de mond van een gast komt: “hey schatje, kan dat shirtje niet wat lager?” of “geven jullie ook massages?”. Ik kan zo uren doorgaan over deze erotisch getinte opmerkingen maar daarvoor ben ik deze column niet begonnen.
Gelukkig zijn er natuurlijk ook mensen die gewoon normaal kunnen doen en gelukkig zijn er ook mensen die de helden van de dag zijn. Deze helden zeggen zoiets van “hey, dat kan je ook anders zeggen” of “doe eventjes normaal man…” DANK U! Echt waar, jullie hebben geen idee hoeveel dat betekent voor een meisje zoals ik.

Ook tijdens het uitgaan gebeuren dit soort dingen. Laatst stond ik bijvoorbeeld in de rij voor ik de bar in kon. Na wat heen en weer geduw en boos achterom kijken viel mij een ‘stel’ op.
De jongen zat de hele tijd maar aan het meisje en het meisje schreeuwde zo ongeveer “ROT OP, NEE IK WIL NIET!” maar hij leek het niet te horen. Dus ik als kabouter van 1 meter en 60 centimeter tikte hem op de schouder. Nadat hij eindelijk vanuit die hoogte op mij neer keek, vroeg hij waarom ik hem stoorde en ik zei: “ze vind het geloof ik niet heel fijn wat jij op dit moment aan het doen bent, dus stop ermee.” “Bemoei je met je eigen zaken” was het antwoord. En dat is het nou juist, bemoeien met mijn eigen zaken dat doe ik nu. Want ik weet hoe het voelt en ik weet hoe fijn het is om gered te worden. De jongen peerde hem nadat mijn reuzen vrienden een formatie achter mij vormden.
Het meisje bedankte mij, legde de situatie uit en wij wensten elkaar een fijne avond.

Wat ik wil zeggen is, neem het nou gewoon op voor een meisje die het niet kan of het niet lukt… Ze zal je dankbaar zijn en zelfs een kabouter zoals ik kan het doen dus wat houdt je tegen??