Oh, bent ú dat?!

Freec01 22 apr 2016

Merkwaardige actie van Terneuzen voor tolvrije tunnel. Zeeland is verdeeld. Ook Terneuzen is een verdeeld huis. Sommigen willen alleen tolvrij voor de inwóner, net als vroeger met de pont.

Illustratie bezoek: drie Kamerleden vertonen zich. Iedereen mag alle vragen stellen. Het gezelschap zwijgt. Cees Freeke durft het aan.
Hoe het Tweede Kamerlid denkt over de miljoenen euro’s die Ploumen aan Syrische studenten geeft in vergelijking tot ‘onze studenten’ die geen beurs meer krijgen en alles moeten lenen?
‘Of de vragensteller daar bewijzen voor heeft?!’, was het snedige antwoord.

Die zegt dat hij zelf op NPO politiek dit Ploumen heeft horen meedelen. Het Kamerlid zegt dat wanneer een raadslid bij de gemeente iets gedaan wil krijgen, hij dat óók van documenten moet voorzien. Zijn repliek luidt: ’verzoeken om inlichtingen worden door mij van voetnoten voorzien’. Oh, bent ú dat?

De vraagsteller probeert nog: tik 5 miljoen, studenten en Ploumen in op google. De beantwoorder wendt zich af en roept: ‘Volgende vraag!’ Conclusie: moeilijke vragen worden genegeerd (slikken) en de tunnel houdt zijn tol.