Hoe DWDD de plank weer volledig misslaat

Hoe DWDD de plank weer volledig misslaat

Vanavond aan het begin van de uitzending van DWDD werd door presentator Matthijs van Nieuwkerk bekend gemaakt dat popartiest Prince is overleden.

Wat volgde was een hoop gestuntel en werd pijnlijk duidelijk dat van Nieuwkerk totaal niet kan improviseren. Zodra hij zijn autocue niet kan voorlezen, valt hij door de mand.
Aan het einde werd geprobeerd Prince toch nog te eren. Er zaten 3 Nederlandse “artiesten” aan tafel met een gitaar. Maar muziek van Prince heb ik niet gehoord. Alleen nietszeggende meningen en open deuren.

Ali B werd van achter de coulissen gehaald om iets te zeggen. Hij heeft tenminste gevoel en kan het verwoorden. Hij brengt op zijn manier een eerbetoon aan een groot artiest. Het is ook niet mijn stijl maar daar heb ik meer respect voor dan voor van Nieuwkerk. Ali vroeg hem wat het overlijden van Prince hem deed en daar kon hij niet eens op antwoorden. Nota bene Halina Reijn moest hem redden. Gelukkig verdient hij maar een ton of 2 van ons belastinggeld…

Bij het overlijden van David Bowie maakten ze ook al zo’n tenenkrommende uitzending waarin Patricia Paay een podium kreeg om te vertellen dat ze ooit met Bowie het bed had gedeeld.

Eer grote artiesten door ze te gedenken en gedenk ze door ze te eren.

Daar kunnen ze bij DWDD nog heel veel in leren.